Trådlyft

För:

  • Omfattande stimuerling av kollagen på djupet
  • Markant förbättring av spänst och fashet i huden

Vad är trådlyft?

Trådlyft är ett av de senaste tillskotten inom kosmetisk kirurgi. Trådlyft går snabbt, är mindre invasivt och kan utföras helt utan narkos.

Vill du inte spendera mellan 50- och 60 000 kronor på ett ansiktslyft är du förmodligen en perfekt kandidat för trådlyft. Behandlingen är känd som ”ansiktslyftet som görs på lunchen”, det är inte speciellt dyrt och det tar ungefär 45-60 minuter. Du behöver inte sövas, slipper ärren och den långa återhämtningstiden. Den övergripande effekten är en åtstramning med ett lätt lyft. Ett fint och naturligt resultat.

Vi använder oss av CE-märkta PDO (Polydioxanon) trådar, som vanligtvis används vid kirurgi sedan många år tillbaka. PDO-trådar är alltså välbeprövade och godkända sedan långt tillbaka.

PDO-tråden stimulerar produktion av elastin och kollagen. Detta, i sin tur, skapar en uppstramning och ett lättare lyft.

Bieffekter och kontraindikationer kommer ni gå igenom med behandlande läkare innan utförandet av behandlingen.

Ungefär 2 veckor efter ingreppet stimuleras kroppens egna naturliga kollagen produktion och processen fortsätter i ca. 6 månader, då man oftast ser full effekt. Åtstramningen och den lyftande effekten fortsätter att vara i ca 18-24 månader.

PDO har snabb absorptionstid, låg risk för förtjockning och ärrbildning till skillnad från andra trådar som kan ha en större diameter och lång absorptionstid.

Fördelar med trådlyft

Till skillnad från ett kirurgiskt ansiktslyft, där patienten är sövd under behandlingen, är patienten vaken under hela behandlingen. Det här gör att du kan följa hela behandlingen tillsammans med läkaren för att se om du är nöjd med resultatet. Behandlingen är heller inte smärtsam och för återhämtning krävs normalt två till tre dagar.

Vem skulle vara lämplig?

PDO är lämplig för de flesta människor. De flesta patienterna är i åldern från 25 och uppåt, när effekterna av åldrandet börjar bli uppenbara. Åldrandet gör att huden blir tunnare eftersom kollagen och elastin fibrer bryts ner, vilket resulterar i slapp hud, djupa veck och rynkor.

Den perfekta kandidaten är en person med små tecken på åldrande. Ett trådlyft kan få dig att se yngre, utvilad och mer alert ut, men det kan inte eliminera kalkonhals eller djupa rynkor och veck i ansiktet.

När tiden satt ordentliga spår i ansiktet är ett trådlyft inte lika effektivt. Trådlyft rekommenderas normalt inte för personer som har mycket överskottshud då suturerna helt enkelt inte kommer orka bära tyngden. Den bästa kandidaten för att göra ett trådlyft är en ung eller medelålders patient.

Individer som redan genomgått ansiktslyftsbehandling kan vara behjälpta av ett trådlyft för att på så sätt bibehålla resultatet längre. Faktum är att behandlingen medför väldigt få komplikationer och bieffekter. Man blöder väldigt lite under behandlingen och därmed är risken för infektion också väldigt liten.

Eftersom ett trådlyft är icke-invasivt och prisvärt borde det vara din självklara första attack i kampen mot åldrandet. Det är ett subtilt ansiktslyft, men det kan göra mycket för ditt utseende såväl som för ditt självförtroende.

Behandlingen utförs av Dr Wesam, Dr Tommy och Dr Arash på våra Stockholms kliniker.

Har du några frågor?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.


DISCLAIMER - Resultaten kan variera från person till person
Tel: 010- 333 33 13 | E-post: info@lifetimeclinic.se

Få erbjudanden och rabatter

Ange namn och epostadress för att få aktuella erbjudanden och rabatter.

Aktuella erbjudanden