Ärr och acneärr

Microneedlin, Skinbooster och kemisk peeling

Acneärr är oftast en besvärande tillstånd efter att man haft kraftig acne. De är särskilt besvärande i ansiktet men kan också förekomma på t.ex övre delen av ryggen. Acneärr kan ibland vara lika djupa som huden är tjock. Det är viktigt att veta att det aldrig går att ta bort ärren helt och hållet. Som bäst brukar man få en ca 60 % förbättring, vilket i många fall räcker för att se en betydande skillnad.

Microneedling är den mest kraftfulla behandlingen av acneärr och ärr, med hjälp utav en nål-försedd penna med hundratals mikronålar penetreras huden och tusentals mikrokanaler skapas djupt ner i huden. Varje punkt stimulerar till kollagennybildning och ökad elasticitet vilket resulterar i en slätare, jämnare hud med mindre synliga acneärr, microneedling ger mycket goda resultat i ansiktet.

Vad är syftet med behandlingen?

De små mikrokanalerna orsakar en kontrollerad skada på huden som i sin tur startar en läkningsprocess med ett gynnsamt hudföryngringsresultat som följd.
Via mikrokanalerna tillför vi bioaktiva substanser som innehåller hyaluronsyra och en vitamin-cocktail som passar just din hud, som ger den näring  och hyaluronsyra huden behöver.
När vi normalt applicerar hudvårdsprodukter är det ensdast ca 0.3% som når de djupare hudlagren vilket är lite för att få en förändring i huden. Vid applicering av aktiva substanser i samband med Microneedling ökar upptaget och huden kan ta upp mot 70% och vilket är den stora skillnaden.
Genom att starta den naturliga läkningsprocessen med hjälp av bioaktiva substanser sker en nyproduktion utav kollagen och elastin som resulterar i minskade ärr, acneärr eller acnemärken.

Har man fördjupningar och gropar i acneärren brukar vi då kombinerar vi Microneedling med Skinbooster injektioner för att lyfta upp groparna. I dessa fall använder vi ofta en kombination av vanliga Skinboosters som är tunnflytande, t ex Juvederm Volite eller Restylane Vital.

Om acneärren är milda och mindre framträdande kan kemisk peeling många gånger vara ett effektivt behandlingsalternativ som har ett lägre pris. Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring. Vid behandling av acneärr väljer vi en stark peeler som glykopeel 20% eller 50% med hög koncentration av glykosyra.

Skinko och ansiktsmask ingår

För maximal effekt av en behandling med microneedling behöver man tillföra serum som innehåller en hög koncentrat av hyaluronsyra kombinerat med vitaminer samt antioxidanter, detta behövs för att man ska kunna dra nytta av de småhålen som har skapats av behandlingen då huden lättare kan ta upp det som appliceras. Vi väljer då att jobba med serumet Skinko som innehåller marknadens högsta koncentrat av hyaluronsyra vilket är den viktigaste ämnet ett microneedling-serum ska innehålla, då hyaluronsyra är den mest värdefulla ämnet i ett serum. Sedan avslutar vi behandling med att du får en återfuktande mask hem som lugnar ner huden.

Vi på Lifetime Clinic har en lång erfarenhet av behandling av acneärr och vid en konsultation kan vi föreslå den bästa behandlingen för just dina ärr.

Har du några frågor?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.


DISCLAIMER - Resultaten kan variera från person till person
Tel: 010- 333 33 13 | E-post: info@lifetimeclinic.se

Få erbjudanden och rabatter

Ange namn och epostadress för att få aktuella erbjudanden och rabatter.

Aktuella erbjudanden