HUR GÅR EN BB GLOW BEHANDLING TILL?

Utförande

Vi börjar behandlingen med en konsultation där vi går igenom dina förutsättningar och diskuterar dina önskemål. Därefter tar vi tillsammans fram en nyans som passar din hud och våra hudterapeuter blandar en foundation som ger dig den nyans du önskar uppnå. Efter det rengörs din hud innan det är dags att massera in serumet i huden med en Microneedling-penna. Behandlingen avslutas med Stayve’s lugnande ansiktskräm.

HUR LÅNG TID TAR BEHANDLINGEN?

Behandlingen tar ca 60 minuter för ett helt ansikte, halsen tar något kortare tid. I tidsåtgången är både behandling och konsultation inräknat.

GÖR DET ONT?

Till skillnad från en vanlig Microneedling-behandling så känns en BB Glow-behandling knappt någonting eftersom de Nano-nålar som används är väldigt små och penetrerar inte huden lika djupt. BB Glow utförs med nålar som är ca 0,5mm.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVER JAG GÖRA?

För bästa effekt rekommenderas det att man gör 3-5 behandlingar med 2-4 veckors tidsintervall. Det ger en förväntad hållbarhet på ca 6-12 månader. Väljer man att endast göra 1 behandling kan man räkna med några få veckors synligt resultat.

 VAD ÄR BB glow BRA FÖR?

BB Glow är passar bra för individer som önskar en långvarigt resultat av en jämn hudton vilket gör att huden inte behöver underhållas i samma utsträckning under vardagen. Följande indikationer är behandling mest effektiv mot:

  • För hud med pigmentering eller fräknar
  • För grå och livlös hud
  • För att ljusa upp åldersfläckar
  • För dig med ojämn ton
  • För dig med missfärgning (hyperpigmentering)

 VAD HÄNDER EFTER BEHANDLINGEN?

Direkt efter behandlingen kan en viss rodnad uppstå som sedan lägger sig redan efter några få timmar. Liksom vid andra Microneedling-behandlingar bör aktiv sol undvikas de första 2 veckorna för att inte riskera pigmentering på det behandlade området. Första dagen efter behandlingen bör du inte sminka eller skrubba ansiktet. Undvik även bastu, simning och krämer som innehåller starka syror under 1 vecka. Laser och kemisk peeling behandlingar bör inte utföras på 1 månad på det aktuella området.

FINNS DET några BIEFFEKTER?

Likt som vid andra behandlingar kan du uppleva biverkningar av BB Glow. Efter behandlingen kan du uppleva en lätt svullnad i upp till 1 vecka, smärta, rodnad, svullnad & blåmärken. Dessa bieffekter är generellt tillfälliga och försvinner av sig själva.

Vilka lämpar sig inte för behandlingen?

  • Eksem, Psoriasis eller andra hudsjukdomar
  • Hudinfektion
  • Cancer
  • Gravida och ammande.

AVBOKNING

Om du inte har möjlighet att komma på din bokade tid så ber vi dig avboka via telefon på 010-3333313 senast 24 timmar innan. Annars debiteras du med 30% av behandlingens kostnad.