Hur går en CoolSculpting-behandling till?

Konsultation

Konsultationer är alltid kostnadsfritt hos oss på Lifetime Clinic. Vid ditt första konsultationsbesök diskuterar du tillsammans med vår certifierade Coolsculptingpersonal vilken behandling som är bäst lämpad för just dig. Du får information om vad det kan kosta och vad du kan förvänta dig för resultat. Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Gäller din konsultation gynekomasti så är det en plastikkirurg som avgör om behandling med cryolipolysis är lämplig.

Inför behanlingen

Om du väljer att gå vidare bokar vi en tid hos en av våra specialister. Det är bra om du förbereder dig genom att hålla dig i form och tar reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter behandlingen. Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.
Du bör vara fullt frisk och inte ha någon köldrelaterad diagnos t ex. fingrar eller tår som vitnar eller blir blåaktiga vid kyla eller cirkulationsrubbningar. Du ska inte vara gravid eller amma.
En behandling tar normalt en timme. Beroende på hur många områden du vill behandla så kan det ta längre tid. Det kan också krävas flera behandlingar vid ytterligare besök. Du och din behandlare sätter upp en plan tillsammans i samband med konsultationen.

Såhär går behandlingen till

Innan behandlingen startar kommer din behandlare att mäta ut och markera det område som skall behandlas. Vi kommer också att ta en före-bild på området som skall behandlas.
När behandlingen skall starta lägger din behandlare en tunn geldyna på området som ska behandlas. Sedan fästs en vakuumapplikator på behandlingsområdet och vävnaden dras in i applikatorskålen. Då startar behandlingen.
Behandlingen gör inte ont men i början känner du av kylan och ett kraftigt sug. Efter en stund har kylan bedövat huden och du känner oftast ingenting.
Maskinen har ett s k Anti-Freeze detect system vilket skyddar mot frysskador. Den stängs helt enkelt av automatiskt om temperaturen blir för låg.

Efter Behandlingen

Vanligtvis är konvalescenstiden efter en CoolSculpting-behandling kort och oftast kan man återgå till sitt vanliga liv direkt efter behandlingen, men det är bra att veta att man kan uppleva besvär en tid efter behandlingen.
Direkt efter att applikatorn tas bort kan det behandlade området kännas och se hårt ut och det kan också vara lite vitt. Du kan känna av ett lätt illamående och lite yrsel under tiden som kroppen värms upp och känseln kommer tillbaka. Det är helt normalt och försvinner efter några minuter.

Biverkningar

Efter behandling kan det behandlade området bli svullet, rött och ömt. Det behandlade området kan vara rött upp till flera timmar efter att applikatorn tas bort. Detta försvinner successivt. Blåmärken, svullnad och ömhet kan uppkomma i det behandlade området och detta försvinner också successivt oftast inom ett par veckor.
En tillfällig krampande känsla kan också uppstå i det behandlade området vilket också är helt normalt. Det försvinner inom några timmar men kan i några fall kvarstå i ett par veckor.

Under de första veckorna kan du uppleva en eller flera symptom i det behandlade området; kliande känsla, stickningar, känslighet för beröring, ömhet känslobortfall och muskelryckningar. Kontakta oss om du känner dig orolig eller om symptomen sitter i mer än 2 veckor.
Viktigt att tänka på är att om du går upp i vikt efter behandlingen så kommer resultatet att bli mindre synbart. Genom att hålla en hälsosam diet och fysisk aktivitet så förebygger du ofrivillig viktuppgång.

Kontraindikationer

Vi behandlar inte patienter med diabetes, seriösa mikrocirkulationsproblem, gravida, ammande kvinnor eller personer med någon form av pågående infektion och allmänna stora hälsoproblem.

Att tänka på

Ta på dig lösa kläder om du skall behandla magen eller kroppen. Du kan gå till jobbet direkt efter utförd behandling. Behandlingstiden vid varje tillfälle tar ca en timme. Vid första besöket kan det ta något längre tid.

Avbokning

Om du inte har möjlighet att komma på din bokade tid så ber vi dig avboka via telefon på 010-3333313 senast 24 timmar innan. Annars debiterar vi 30% av behandlingens kostnad. Vid sen avbokning utav konsultationer och efterkontroller så debiteras 500 SEK.