Hur går en filler-behandling till?

Hur många sprutor behövs?

Som regel går det åt en ampull, dvs 1 ml, för att göra en läppförstoring. Övriga områden är helt beroende på hur mycket volym som behöver byggas eller hur djup en rynka är.

Vanligtvis räcker det med en spruta för att få en större läpp initialt. Men vill man ha en mer markant förstoring kan det behövas två eller flera sprutor kommande månader. Många vill dock inte ha stora läppar utan nöjer sig med en mindre uppfräschning med mer markerade läppar som resultat.

Vanligtvis fördelar vi mängden mellan över- och underläpp för att få rätt balans med en liten större underläpp för ett naturligt resultat. Har du en ojämnhet eller snedhet kan vi också försöka korrigera detta i samband med behandlingen.

Gör det ont?

Det flesta fillers som vi använder innehåller lokalbedövning vilket gör att behandlingen känns väldigt lite, man kan känna spänningar. För den som vill göra läppar erbjuder vi alltid lokalbedövning i form av salva som har minst 10% Lidokain.

Hur känns det efteråt?

Läpparna svullnar ofta lite efteråt och det kan ta ett par dygn innan svullnaden har lagt sig helt. Räkna därför inte med att gå på kalas samma kväll som behandlingen är utförd. Det kan kännas lite bortdomnat runt läpparna efter behandlingen och det beror delvis på bedövningen som dock försvinner efter någon timme.

Hur många behandlingar behövs?
Du kan välja att göra fillers endast en behandling men resultatet är inte permanent. För att bibehålla effekten av behandlingen behöver du upprepa behandlingen efter ca 3-4 månader första gången du gör en injektionsbehandling. Ju fler behandlingar du gör desto varaktigare blir resultatet och du kan även förebygga nya rynkor och veck.

Hur långvarig är effekten?

Normalt så bryts hyaluronsyran ner av kroppen på bara några timmar, men i produkten har tillverkaren påverkat molekylerna så att den har betydligt längre hållbarhet. Den bryts dock långsamt ner av kroppen, så för att du ska ha kvarstående effekt behöver du upprepa behandlingen. Efter att du har gjort flera behandlingar så håller produkten allt längre och i vissa fall i upp till 15 månader.

Hur snabbt produkten bryts ner kan dock vara mycket individuellt och ibland kan produkten försvinna väldigt fort, detta är helt upp till din kropp. Vanligtvis är effekten längre när det gäller rynkor och volym på ansiktet medans vid läppförstoring kan den gå ur snabbare.

Behandlingen håller i 3-6 månader, i vissa fall kan den sitta under en längre period än så. Sker påfyllning innan effekten av den första behandlingen helt försvunnit får man en ytterligare förlängd effekt av behandlingen.

Avbokning

Om du inte har möjlighet att komma på din bokade tid så ber vi dig avboka via telefon på 010-3333313 senast 24 timmar innan. Annars debiteras du med 30% av behandlingens kostnad. Vid sen avbokning utav konsultationer och efterkontroller så debiteras 500 SEK.