Hur går en hårborttagning till?

Så går permanent hårborttagning med Diodlaser till

Man lägger på en kall gel på huden och belyser den med synligt intensivt pulserat ljus. Ljusblixtarna vid hårborttagningsbehandlingen snärtar till lite i huden men hårborttagningen går mycket snabbt och är inte särskilt smärtsamt. Ibland kan man se en lätt hudrodnad första dygnet men ofta syns det ingenting av hårborttagningsbehandlingen. Vi flyttar ljusprisman snabbt vidare över hela det område du önskar bli av med din generande hårväxt på. Det känns väldigt lite, så nära en smärtfri hårborttagning man kan komma.

Börja alltid med konsultation

Vi rekommenderar att du alltid börjar med att komma in på en kostnadsfri konsultation innan du bestämmer dig för att påbörja en behandling. Då får du träffar en av våra certifierade behandlare där ni tillsammans går igenom dina önskemål och vad du vill ha hjälp med. Under konsultationen skräddarsyr vi en behandling som passar dig men berättar också om möjligheter och risker med behandlingen. Därefter tar ni ett gemensamt beslut ifall en behandling ska utföras, därefter bokar ni in en tid för behandling.

Detta är viktigt då du behöver få information om din behandling.

Rätt till efterkontroll 14-20 dagar efter utförd behandling

Hos oss behöver du inte bekymra dig över ett dåligt resultat då vi bokar in dig för en efterkontroll direkt efter avslutad behandling. Väl under din efterkontrollstid kommer vi noggrant gå igenom resultatet och om något område inte har givit önskat resultat behandlar vi dig utan kostnad.

Får man lov att raka av håret före behandlingen?

Ja, du ska raka håret 1-2 dagar innan du gör en hårborttagning med diodlaser. Däremot får man inte plocka med pincett eller dra ut hårstråna med tråd eller annat eftersom själva hårroten måste finnas kvar inne i huden för att hårborttagning skall fungera. Kvinnor ska inte raka sitt ansikte inför en behandling.

Kan alla hårstrån behandlas?

Nej, hårborttagning fungerar inte på ljusa eller väldigt tunna hårstrån. Vid en konsultation kan vi bedöma om behandlingen fungerar för dig. I osäkra fall kan man också göra en liten provbehandling.

Kan alla göra permanent hårborttagning?

Nej, om man har mörk hud eller är väldigt solbränd kan man inte göra hårborttagning. En tumregel är att det skall vara en tydlig färgskillnad mellan hårstråna som man vill ta bort och den omgivande huden.

Hur många behandlingar behövs?

Alla hårsäckar har inte hårstrå i sig. Man säger att de har olika växtfaser, de som har hårstrå är i växtfas, de som saknar hårstrå ligger i vilofas. Det är bara 20-30 % alla hårstrån som är i växtfas samtidigt. Ljuset påverkar bara hårsäcken när den är i växtfas, därför behövs det mer än en behandling.

Vi behandlar många olika områden på kroppen till exempel ansikte, armhålor, bikinilinje, ben, och rygg på både kvinnor och män. Ja, i stort sett hela kroppen kan behandlas. Ljuset passerar genom huden till hårsäcken där hårroten förstörs. Behandlingen tar säkerligen bort hundratals hårstrån på bara någon sekund. Du kan sluta raka dina ben och armhålor för gott!

Hur lång tid tar behandlingen?

Stora ytor såsom ryggar och ben kan behandlas snabbt. Hela ben eller rygg behandlas på en halv till en timme. Ansiktsregionen såsom överläpp och haka behandlas på ett par minuter.

Försvinner alla hårstrån direkt?

En del hårstrån faller bort direkt, en del hårstrån faller bort under de kommande veckorna.

Man bör inte vaxa eller plocka hårstrån före behandling med diodlaser. Däremot kan man raka eller klippa ner hårstråna så att de är korta där man har generande hårväxt. Efter 5-6 behandlingar är du oftast av med den mesta hårväxten på ett område.

Vilka typer av hår kan behandlas?

Hårborttagning fungerar på alla hårstrån som är mörka och innehåller pigment så länge huden inte är alltför mörk. Man bör inte vara alltför solbränd vid hårborttagning och det finns en rad läkemedel som man inte får stå på vid diodlaser. Vita hårstrån går oftast inte att ta bort.

Hygien

Viktigt att du är nyduschad och fräsch inför din behandling.

Behandlar ni alla delar på kroppen?

Vi behandlar i stort sett hela kroppen med vissa undantag där det kan finnas slemhinnor. Vi tar inte bort hår från huvudet.

Vilka maskiner använder vi vid hårborttagning?

Vi använder Sapphire diodlaser vid behandling. Tidigare har vi använt olika laser för att ta bort hårväxt. Vi har haft LightSheer men använder nu Sapphire på alla våra kliniker som är den senaste laser-tekniken och är marknadens kraftfullaste lasermaskin med 2400W och ger mellan 10Hz-15Hz per sekund i uteffekt vilken ingen annan diodlaser når upp, det är också är det som avgör hur många behandlingar man behöver göra. Stora ytor kan behandlas snabbt och skonsamt vilket innebär att du får en effektiv och snabb behandling med mycket goda dokumenterade resultat.

Hur ofta skall behandlingarna ske?

Vanligtvis sker behandlingarna med 1-2 månaders mellanrum, beroende på lokalisation och hur snabb hårväxt du har, vilket är individuellt och dessutom helt beroende på vilken del på kroppen det gäller. I armhålor, bikinilinje och underben samt ansikte så kommer håret tillbaks fortare än på andra ställen. En del patienter har så snabb och intensiv hårväxt att man kan göra behandling var tredje vecka, hos andra kan ett intervall på 6-8 veckor vara bäst. Det är dags att behandla igen när du upplever att tillräckligt med nya hårstrån kommit upp igen. Har du bara fått ett litet antal nya hårstrån är det bättre att vänta något.

Vilken effekt får jag av behandlingen?

Hur många behandlingar som krävs är beroende av en mängd faktorer såsom färg på hårstrån (mörka hår svarar bättre än ljusa och grå ), hudfärg (ljusare hud är lättare att behandla än mörkare hud), grovlek på hårstrån (tjockare hårstrån är lättare att behandla än tunna). Tidigare behandling med plockning, vaxning, laser och diatermi kan påverka behandlingsresultatet.

Gör det ont?

Ljuset kommer i så snabba impulser så att du bara känner att det hettar till i huden. Vanligtvis behövs ingen bedövning, men lokalbedövande salva kan fås för den som så önskar.

Är det resultatet permanent?

Behandlingar för att ta bort oönskad hårväxt har utförts i över 25 år. Under denna långa tid har man i extremt få fall sett hårväxten komma tillbaks. För att kallas permanent skall en förändring ur medicinsk benämning kunnat observerats i minst 30 år och så länge har inte hår borttagning med laser utförs i hela världen. Men många kallar ofta hårborttagning med laser för permanent i och med att man haft så lång observationstid utan att hårväxten återkommit. I synnerhet om man jämför med andra behandlingar såsom rakning, vaxning och plockning av hårstrån så är laserborttagning av hår permanent.

Vilka komplikationer kan man få?

Komplikationer är mycket sällsynta. Rodnad, blåsor samt lätt klåda kan ibland uppträda, men brukar försvinna på några dagar.

I sällsynta fall kan huden övergående bli lite ljusare eller mörkare(hyperpigmenterad). Denna hyperpigmentering inträffar hos mindre än 1% av våra kunder och är övergående och försvinner efter någon eller några månader.

Vad skall jag tänka på före behandlingen?

Du ska inte sola 1 vecka innan och 1 vecka efter en laserbehandling med Sapphire. Detta minskar avsevärt risken för pigmentering i efterförloppet. Du bör inte noppa eller rycka bort Dina hårstrån 4 veckor före behandling. Du ska däremot vara slätrakad 1-2 dagar innan behandlingen.

Kan alla behandlas?

Vid viss medicinering och vid vissa sjukdomar skall inte behandlingen genomföras. Ljusbehandlingar går att använda på nästan alla hudtyper, undantaget är människor som är ljuskänsliga. Människor som äter mediciner som ökar ljuskänsligheten kan bli behandlade med laser ca 2 månader efter avslutad medicinering, här ingår bl.a akne-mediciner. Personer som har hudsjukdomar som eksem, dermatit, psoriasis eller annan hudsjukdom bör rådgöra med sin läkare innan behandlingen med laser.

Personer som har blödarsjuka, aids, epilepsi eller allvarlig diabetes bör avstå från behandling. Har man pacemaker bör man kontakta sin läkare för rådgivning. Du skall heller inte ha tagit Waran, Treo, Magnecyl eller andra blodförtunnande mediciner dagarna före behandling då det ökar risken för blåmärken. Tar du antibiotika så kan du behandla dig först 2 veckor efter avslutad kur.

Vi behandlar heller inte personer som är gravida eller ammar.

Kontakta oss för mer information eller boka tid direkt.

Avbokning

Om du inte har möjlighet att komma på din bokade tid så ber vi dig avboka via telefon på 010-3333313 senast 24 timmar innan. Annars debiteras du med 30% av behandlingens kostnad. Vid sen avbokning utav konsultationer och efterkontroller så debiteras 500 SEK.