Hudbristningar

Hudbristningar

Hudbristningar uppkommer ofta under puberteten då man snabbt går upp i vikt samt växer. Detta i kombination med den hormonomställning i kroppen gör att vissa personer lättare än andra utvecklar dess hudbristningar. Det är dock inte bara under puberteten de uppkommer utan även under graviditet, då magen växer rejält i omfång på bara några månader är ofta en orsak till att man ser bristningar uppkomma. Även viktuppgång och viktnedgång i andra skeden i livet kan orsaka uppkomsten. Medicinering som påverkar hudens kollagenproduktion som t ex kortisonbehandling kan också vara orsak till att bristningar bildas. Alla får dock inte bristningar utan det är bara en del som får detta och varför det är så känner man inte till.

Bristningar finns i dermis, dvs det i mellanlagret i huden som bristningarna uppkommer. Dermis byggs upp av elastin och kollagen, vävnad som har en stödjefunktion i själva huden. Cellerna i dermis heter fibroblaster och det är just dessa celler som hela tiden bildar kollagen och elastin. Det sker kontinuerligt en nyproduktion av kollagen och elastin eftersom kroppen ständigt bryter ner just kollagenet och elastinet.

Det är detta lager som svarar för hudens elasticitet, hudens spänst och form. När man får bristningar så påverkas just dessa kollagen och elastinfibrer. Då de utsätts för kraftig översträckning och brister, just därav kommer namnet bristningar.

Även läkemedel typ kortison kan förhindra hudens fibroblaster att bilda kollagen och elastin och huden får minskat stöd eftersom den inte har lika mycket kollagen och den brister lättare.

När huden sträcks blir den alltså tunnare och bristningar uppkommer lättare. Om huden utsätts för mer sträckning än vad den tål så brister den.

Microneedling mot bristningar

Microneedling reducerar ner vilket betyder att den minskar utseendet på dina hudbristningar. De blir mindre synliga, huden får ett jämnare utseende och ser bättre ut. Både färgen förbättras samt hudtexturen, vilket är ett bra sätt att bli av med bristningar. Missfärgningen blir mindre framträdande, det glasartade utseendet reduceras.

Din hud ser hälsosammare och friskare ut. Hudens kollagen och elastin nybildas och gör att huden återfår sin spänst.

Microneedling är den mest kraftfulla behandlingen av hudbristningar och ärr med hjälp utav en Derma-pen försedd med hundratals mikronålar penetreras huden och tusentals mikrokanaler skapas djupt ner i huden. Varje punkt stimulerar till kollagennybildning och ökad elasticitet vilket resulterar i en slätare, jämnare hud med mindre synliga hudbristningar.

Vad är syftet med behandlingen?

De små mikrokanalerna orsakar huden en kontrollerad skada som i sin tur startar en läkningsprocess med ett gynnsamt hudföryngringsresultat som följd för att bli av med bristningar.

Via mikrokanalerna tillför vi bioaktiva substanser som innehåller hyaluronsyra och en vitamincocktail som passar just din hud för acne-ärr.

När vi normalt applicerar hudvårdsprodukter är det ensdast ca 0.3% som når de djupare hudlagren vilket är lite för att få en förändring i huden. Vid applicering av aktiva substanser i samband med Microneedling ökar upptaget upp mot 50% och detta gör skillnaden.

Genom att starta den naturliga läkningsprocessen och med hjälp av bioaktiva substanser sker en nyproduktion utav kollagen och elastin som resulterar i minskade bristningar.

Skinko och ansiktsmask ingår

För maximal effekt av en behandling med microneedling behöver man tillföra serum som innehåller en hög koncentrat av hyaluronsyra kombinerat med vitaminer samt antioxidanter, detta behövs för att man ska kunna dra nytta av de småhålen som har skapats av behandlingen då huden lättare kan ta upp det som appliceras. Vi väljer då att jobba med serumet Skinko som innehåller marknadens högsta koncentrat av hyaluronsyra vilket är den viktigaste ämnet ett microneedling-serum ska innehålla. Sedan avslutar vi behandling med att du får en återfuktande mask hem som lugnar ner huden.

.

Har du några frågor?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.


DISCLAIMER - Resultaten kan variera från person till person
Tel: 010- 333 33 13 | E-post: info@lifetimeclinic.se

Få erbjudanden och rabatter

Ange namn och epostadress för att få aktuella erbjudanden och rabatter.

Aktuella erbjudanden