Så här går det till

KONSULTATION

Vid våran fria konsultation så kollar våra behandlare på dina tänder.
Dem ger dig information hur behandlingen går till samt om vad du ska tänka på före och efter en behandling. Med den senaste plasma teknologin från Smile24 så erbjuder vi en snabb och skonsam lösning mot missfärgningar.

INFÖR BEHANDLINGEN

Viktigt att man har besökt en tandläkare/tandhygenist de senaste 6 månaderna innan man bokar en tid för tandblekning. Detta är så att man kan rensa upp eventuell tandsten och laga potentiella hål för bäst möjliga tandhälsa. Detta hjälper även mot ilningar vid eventuell blekning. Alla under 18 år , kvinnor som är gravida eller ammar får ej bleka sina tänder. Detta då studier inte är fullständiga på eventuella biverkningar.

SÅHÄR GÅR BEHANDLINGEN TILL

Vi börjar med putsning av tänderna för att ta bort ytliga beläggningar och fläckar. Därefter appliceras skyddande salva som appliceras längs med tandköttskanten för att skydda tandköttet från gelen. Gel med väteperoxid appliceras direkt på tänderna och aktiveras med blått plasmaljus. Ljuset i sig bleker inte tänderna utan dess syfte är att påskynda blekningsprocessen genom aktivering av gelen.

Det som bleker bort missfärgningarna i tandens emalj är en oxidations reduktions reaktion som spjälkar upp långa färgande molekyler till mindre färglösa. Dessa molekyler bryts i sin tur ned till koldioxid CO2 och vatten. Väteperoxid eller annat oxiderande ämne frigör ”ensamma” Syreatomer så kallade fria radikaler. Dessa ”söker upp” organiska molekyler och bryter ner dem därav ljusare tänder.

PRIME PROTECT

Efter själva tandblekningen rekommenderar vi Prime Protect som är en produkt som förseglar och skyddar emaljen direkt efter blekningen. Då kan man äta och dricka som vanligt utan att riskera resultatet från behandlingen. Produkten är det senaste komplement till tandblekning. Högt rekommenderat för dem som använder sig av tobak eller konsumerar viss typ av mat med röda nyanser. Försegling som minskar risken för ilningar.

EFTER BEHANDLINGEN

Vanliga biverkningar efter en tandblekning är ilningar eller irriterat tandkött, detta är vanligt och besvären försvinner oftast inom något dygn. Viktigt här är att man är extra noggrann med kosten såvida man inte valt Prime Protect som extra skydd mot missfärgningar.

HUR LÅNG TID TAR DET?

Blekningstiden är mellan 20-40 minuter beroende på om du väljer en ”Full-behandling” eller en ”Refreshing” men räkna med att det tar 20 min extra för genomgång och konsultation.

ÄR DET SÄKERT?

Tandblekning med plasma teknologi(LED) är en bekväm och skonsam behandling. Den utförs av våra certifierade tandblekningsexperter samt så är produkterna som används medicinskt CE-märkt och pH-neutralt. Med vår metod gör tandblekningen dina tänder till och med starkare.

VAD GÖR TÄNDERNA FLÄCKIGA OCH MISSFÄRGADE?

Här finns det flera orsaker. De vanligaste är konsumtion av mat, kaffe, te, vin, tobak, medicinering, misskötsel, åldrande eller en kombination av samtliga orsaker som gör att tänder med tiden blir missfärgade.

MÅSTE JAG ANVÄNDA BETTSKENA?

Med vår tandblekning behöver du inte använda bettskenor, du får genast resultat på plats.

HUR LÅNG TID TAR DET INNAN MINA TÄNDER BLIR MISSFÄRGADE IGEN?

Detta är helt individuellt och beror På dina kost- och levnadsvanor. Genom att undvika vissa dagligvaror kan man behålla det fina resultatet under en lång period.

VILKA RESULTAT KAN GARANTERAS?

Efter en tandblekning på Lifetime Clinic blir dina tänder i genomsnitt 4-10 nyanser vitare. Resultatet är individuellt och beror på typen och graden av missfärgning. Vi rekommenderar dock att man kommer in för en ”Refreshing” efter ca 3 månader för att om man önskar att få sina tänder ytterligare några nyanser vitare vilket också förlänger tandblekningsresultatet. Vis svårare missfärgningar krävs minst två ”Full-behandlingar”.

Missfärgningar från metaller som amalgamfyllningar är näst intill omöjliga att bleka, detsamma gäller för tänder som utsatts för slag eller skada men även där tandnerven, pulpan, på grund av detta har skadats. Sådana tänder är ofta mörkare eller gulare än övriga tänder.

KAN MAN BLEKA KRONOR?

Det går inte att bleka själva kronan men om tänderna runtomkring är mörkare än kronan så går det bra att göra tandblekning med vår metod för att få tänder runt kronan att bli ljusare så att färgskillnaden minskar.

VILKA MISSFÄRGNINGAR KAN BLEKAS?

Det är lättare att bleka tänder som är missfärgade i varma färger som brunt och gult än de som går i kalla färger dvs grått och blått. Det missfärgningar som kommer med kost och ålder går till exempel i varma färger medan de som kan uppstå av tandfyllningar och vissa mediciner går i grått, här hör även viss antibiotika till så kallade tetracykliner.

Avbokning

Om du inte har möjlighet att komma på din bokade tid så ber vi dig avboka via telefon på 010-3333313 senast 24 timmar innan. Annars debiteras du med 30% av behandlingens kostnad.


DISCLAIMER - Resultaten kan variera från person till person
Tel: 010- 333 33 13 | E-post: info@lifetimeclinic.se

Få erbjudanden och rabatter

Ange namn och epostadress för att få aktuella erbjudanden och rabatter.

Aktuella erbjudanden