Alternativa behandlingar

Hårtransplantation anses vara den bästa lösningen på lång sikt för personer som drabbats av håravfall men det finns flera läkemedel som är framtagna för att motverka håravfall. Läkemedel som dessa kan inte ge dig mer hår utan kan ses som en förebyggande behandling för att motverka att du tappar mer hår.

Minoxidil

Minoxidil är ett läkemedel och finns i olika märken, det är en liniment som sprayas på den del av skalpen som drabbats av håravfall en eller två gånger om dagen. Minoxidil bromsar håravfallet i ca 40% av fallen och i bästa fall stärker existerande hår. Behandlingen måste fortgå kontinuerligt för att ge bestående resultat, vid avbruten behandling återvänder dock håret till sitt ursprungliga tillstånd.

Propecia

Propecia är ett läkemedel som intas i tablettform och innehåller finasterid. En tablett på 1 mg tas dagligen. Propecia är endast anpassad för män och ungefär 50 % av de män som använder Propecia upptäcker en avstannande i deras håravfall. Vid avslutad behandling återvänder håret till sitt ursprungliga tillstånd efter några månader.

Finasterid och Minoxidil har dokumnterade biverkningar som man måste vara medveten om. Finasterid kan leda till erektil disfunktion, problem med utlösning etc. Lifetime Clinic skriver inte ut Propecia pga de biverkningar som kan förekomma.

Man måste ta dessa läkemedel som ett förebyggande metod för att bromsa håravfall. Det enda sättet att garanterat få mer hår är en hårtransplantation.

Har du några frågor?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.


DISCLAIMER - Resultaten kan variera från person till person
Tel: 010- 333 33 13 | E-post: info@lifetimeclinic.se

Få erbjudanden och rabatter

Ange namn och epostadress för att få aktuella erbjudanden och rabatter.

Aktuella erbjudanden