FUE

Lifetime Clinic tillämpar FUE-metoden vid hårtransplantationer. Vår behandling är fri från snittläggning både vid extraktion samt implantering av hårsäckar. Till skillnad från många andra kliniker tillämpar vi en effektiv samt skonsam metod vid implantering som för dig innebär en behandling utan ärr eller sår.

Follikulärt extraktion (FUE) , även känd som follikulär överföring (FT), är en av två primära metoder för erhålla follikulära enheter för transplantation, det andra metoden kallas Strip-transplantation som innebär kirurgisk ingrepp med snitt läggning.

Den avgörande skillnaden

Vid många andra kliniker som tillämpar FUE-metoden sker isättningen med hjälp av en så kallad ”punch” eller instrument som mäter 1 mm i diameter på hjässan där enheterna skall implanteras. Med dessa metoder får patienten inte tillräckligt bra densitet och små porer uppstår som hårstråna växer ut ifrån vilket inte ger ett naturtroget intryck, och i de flesta fall även mer svullnad vilket kan sprida sig nedåt över ansiktet.

Vi Lifetime Clinic tillämpar effektivare samt skonsammare behandling tack vare små instrument. Med vår metod extraheras individuella hårsäcksenheter direkt från givarområdet med hjälp av ett mikrokirurgiskt hålinstrument en så kallad ”punch”. Varje enhet består av naturligt förekommande grupper av en till fyra hårstrån, därav begreppet Follikulär som är bildat av ordet follikel vilket betyder liten säck. Skillnaden hos oss är att insättningen av hårstrån utförs av ett verktyg som är 0,5-0,7 mm diameter. Alla delar av behandlingen är fri från snittläggning.

Med hjälp av våra skickliga läkare med över 10 000 utförda transplantationer bakom sig, är du i goda händer. Med deras kunskap samt yrkesskicklighet garanteras du en möjlighet till vägledning samt behandling baserad på dina önskemål och behov nu och i framtiden, med gott resultat.

Andra metoder ute på marknaden

Strip-metoden

Som nämndes ovan är Strip-metoden som på svenska betyder Band-skörd, en av de primära metoderna för follikulär överföring. Inom Strip-metoden som på engelska kallas Strip Extraction Surgery tillämpas en teknik som innebär att en remsa av hud tas bort från patienten och sedan delas in i många enskilda follikulära enheter. Hudremsans storlek kan variera och är beroende av det antal hår som skall transplanteras. Denna metod innebär ett kirurgiskt ingrepp med alla komplikationer som hör där till. En annan bieffekt av Strip-metoden är att den efterlämnar synliga ärr.

Micrografts

Micrografts innebär att flera hårsamlingar, eller flera hårsäcksgrupper, extraheras och placeras i hårbotten via hål som skapas. Denna metod kan ofta leda till onaturlig hårlinje, så som gropar eller förhöjningar i hårbotten. Växtriktningen på det transplanterade håren kan se onaturliga ut, håret riskerar även att växa rakt upp vilket inte är hårets naturliga växtriktning. Resultatet varierar med läkarens skicklighet.

Punch Graft Extraction

Punch Graft Extraction är en gammal metod där hudbitar extraheras från givarområdet med ett hålformat instrument. Metoden efterlämnar i allmänhet fläckvisa, hårlösa områden i bakhuvudet där håret tagits ut.


DISCLAIMER - Resultaten kan variera från person till person
Tel: 010- 333 33 13 | E-post: info@lifetimeclinic.se

Få erbjudanden och rabatter

Ange namn och epostadress för att få aktuella erbjudanden och rabatter.

Aktuella erbjudanden