Så här går det till

Hur går behandlingen till?

Plasma pen har en spets som konverterar ström till en elektrostatisk impuls. När spetsen kommer nära huden skapas en syre-kvävemix som avger en blixt av plasmaljus. Det öppnas en mikrokanal och värmen från plasmablixten gör att överflödig vätska ångas ut ur huden, vilket resulterar i en omedelbar åtstramning. Den kontrollerade ”skadan” som uppstår stimulerar hudens förnyelse av fibroplaster, som är en viktig del av hudens självläkning och kollagenproduktion.

Vilka områden kan behandlas?

Ögonlocken, Kråksparkar, Ögonbrynen, Rökrynkan, hudbristningar etc.

Hur lång tid tar behandlingen?

Behandlingen tar 20-60 minuter beroende på område.

Efter behandlingen

En gradvis förbättring kan upplevas först efter 2-4 veckorna. Man bör upprepa sin andra behandling med ca 6-8 veckors mellanrum för ett maximalt resultat.

Direkt efter behandlingen syns de små brunaktiga prickarna tydligt och man har även viss rodnad och svullnad. Prickarna blir till torra små skorpor som faller av efter 5-7 dagar. Svullnad kan vara upp till 10 dagar. Behandlar man ögon kan man få en viss svullnad runt ögon i 2-3 dagar. En lätt rodnad kan synas på huden i upp till 6 veckor efter behandlingen.

Att tänka på efter behandlingen

 • Dricka mycket vatten.
 • Efter behandlingen är det viktigt att skydda det behandlade området med.
 • Det är viktigt att skydda den behandlade huden med hög solskyddsfaktor de 3 första månaderna efter avslutad behandling för att undvika risk för hyperpigmentering etc.
 • Undvik alla direkta värmekällor, dvs sol, UV-strålning, bastu osv i minst två veckor.
 • Undvik att använda några kosmetiska produkter förrän minst 3 dagar efter behandlingen.
 • Gnugga inte av skorporna/missfärgningen som bildas under de första 5-7 dagarna. De brukar falla av inom en vecka.

Risker med behandling och komplikationer

Sårinfektion vid oaktsamhet av skötselråd och hyperpigmentering vid solexponering(spf 50 ska användas i minst 3 månader efter) är de vanligaste riskerna som behandlingen kan ha.

Vilket resultat kan jag förvänta mig?

Precis som alla andra behandlingar resultatet varierar från individ till individ. Beroende på hudtyp, ålder, område och behandlingens intensitet är resultatet individuellt. Man kan bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle, så personer med mycket överflödshud kan behöva flera behandlingar. 2-4 behandlingar har visat sig vara optimalt för personer med väldigt mycket överflödig hud.Vid ett kirurgiskt ingrepp opererar man vanligen bort överflödet av huden men vid plasma pen behandling jobbar man på att gradvis strama upp huden genom att öka antalet Kollagen trådar i hudens ”dermis” nivå. Ökat antal kollagen medför en naturlig friskare, fastare hy med mycket lyster och fukt i huden. Har man redan en relativ fast hy men känner att huden börjar tappa sin elasticitet brukar det räcka med en behandling men annars kan vanligtvis behövas 2 till 4 behandlingar för att uppnå ett bra resultat.

Hållbarhet

Huduppstramningen som uppnås är långvarit, huden fortsätter dock att åldras som vanligt efteråt vilket gör. Kost, levnadsvanor och hudvård är faktorer som påverkar hudens åldrande och förutsättningar att bibehålla ett bra resultat.

Vem passar inte behandlingen för?

Patienter som:

 • Är Gravida och ammande
 • Har behandlats med Kortison injektion vid behandlingsarean under den senaste månaden.
 • Har Cancer
 • Har infektioner, aktiva eller systematiska
 • Har hepatit.
 • Har allergi mot bedövningsmedel.
 • Har autoimmuna sjukdomar.
 • Har hudskador som resulterat i en onormal produktion av cellförökning.

Avbokning

Om du inte har möjlighet att komma på din bokade tid så ber vi dig avboka via telefon på 010-3333313 senast 24 timmar innan. Annars debiteras du med 30% av behandlingens kostnad.


DISCLAIMER - Resultaten kan variera från person till person
Tel: 010- 333 33 13 | E-post: info@lifetimeclinic.se

Få erbjudanden och rabatter

Ange namn och epostadress för att få aktuella erbjudanden och rabatter.

Aktuella erbjudanden