Botox - ett vapen mot mer än rynkor - Lifetime Clinic

Botox - ett vapen mot mer än rynkor

I tidningen Lifestyle Wellness berättar Lifetime Clinic om fillers. I artikeln finner du de vanligaste frågorna med svar om just denna behandling.

I media

Injektionsbehandlingar med muskelavslappnande medel är nu världens vanligaste estetiska injektionsbehandling. Tack vare hög säkerhet, goda resultat och att det är en snabb och enkel behandling. Vi använder ett välbeprövat läkemedel, botulinumtoxin från Allergan, som funnits i mer än 20 år och har använts bland annat inom sjukvården för att till exempel behandla muskelsjukdomar. På senare tid har det även blivit allt vanligare att det används i estetiska behandlingar för att reducera migrän, svettbehandling, rynkor,  och fina linjer.

När du skrattar, blir arg eller koncentrerar dig spänns din ansiktsmuskulatur och framkallar rynkor och linjer i ansiktet. Eftersom hudens elasticitet minskar med åren tenderar rynkorna att bli kvar. Detta motverkar muskelavslappnande medel.

Medlet sprutas in i utvalda små ansiktsmuskler för att släta ut rynkor. Då det blockerar nervimpulserna till de utvalda ansiktsmusklerna får det dem att slappna av vilket gör att den överliggande huden slätas ut. Andra nervfunktioner som finns i huden påverkas inte, utan enbart den specifika muskeln som man vill komma åt.

Läs hela artikeln här