Hårtransplantation med Lifetime Clinic - Lifetime Clinic

Hårtransplantation med Lifetime Clinic

I tidningen Lifestyle Wellness berättar Lifetime Clinic om hårtransplantation. I artikeln finner du de vanligaste frågorna med svar om just denna behandling.

I media

Det finns olika typer av hårtransplantationer som FUE-metoden och STRIP-metoden. De senaste åren har metoderna för att transplantera hår har utvecklats.

Hårtransplantation är en typ av behandling som innebär att man förflyttar en hårsäck från ett givarområde, som sitter i bakhuvudet och på sidorna av huvudet, till ett område på hjässan som har drabbats av håravfall. Då hårsäckarna i givarområdet är friska och resistenta mot håravfall kommer de transplanterade hårsäckarna att producera hår för alltid.
Vi på Lifetime Clinic arbetar med FUE-metoden som är en avancerad hårtransplantation som utförs helt utan skalpell och stygn. Hårsäckarna avlägsnas en och en från givarytan med hjälp av millimeterstora mikrokirurgiska instrument. Många jämför en FUE-metoden som ett tandläkarbesök.

Många kliniker använder än idag vad man kallar Strip-transplantation, där skärs en hudremsa med hårrötter ut från patientens bakhuvud. Hudremsans storlek kan variera helt beroende av det antal hår som skall transplanteras. en ca 10 cm lång och 2 cm bred hudremsa avlägsnas från baksidan av huvudet och går från öra till öra med hjälp av en skalpell varpå huden sedan sys ihop. Denna typ av transplantation ger synliga ärr samt nedsatt känsel i bakhuvudet.


Läs hela artikeln här