Effektiv kemisk peeling Stockholm – Lifetime Clinic - Lifetime Clinic
Spänst

Effektiv kemisk peeling Stockholm – Lifetime Clinic

Effektiv kemisk peeling Stockholm – Lifetime Clinic

Boka en kemisk peeling i Stockholm som rengör på djupet. Bra mot pigmentfläckar och fina linjer. Certifierade behandlare för din trygghet!

Boka en kemisk peeling i Stockholm som rengör på djupet. Bra mot pigmentfläckar och fina linjer. Certifierade behandlare för din trygghet!

Kemisk peeling Stockholm

När huden åldras blir den grådaskig, slapp och ibland fläckig. Det kan en kemisk peeling i Stockholm råda bot på. Med patenterade syror tränger peelingen in på djupet och skalar av det yttersta hudlagret för att ge rum åt ny och spänstig hy. 

Den gamla huden avlägsnas med en kemisk peeling och ger plats för ny cellbildning och ny hud. I samband med peelingen minskar smårynkor, solfläckar, skador och ärr. Samtidigt stramar det upp huden och förminskar porer. Du kan göra mildare till starkare kemiska peelingar beroende på din nuvarande hudkvalitet, hudfärg och känslighet. En kemisk peeling i Stockholm utförs av de bästa behandlarna som har stor erfarenhet av olika hudtyper och peelingformer.

Från mild till starkare peeling

Vi kan använda oss av olika styrkor på kemisk peeling i Stockholm och på våra andra kliniker. I en del fall råder vi dem som aldrig förr testat eller för de som har känsligare hud att börja med en lättare variant och utöka styrkan med tiden.

Skillnaden mellan en mild och en stark peeling är hur starka syrorna är. De tränger ner ytligare respektive djupare ner i hudlagret och skalar av en större del hy. En mildare variant kan behöva upprepas trots att du får ett fräschare och piggare utseende ändå, med bara en behandling. En starkare peeling kan ge effekt med bara en enda behandling men då krävs också viss konvalescens. Detta för att huden då är mycket röd och de kan kännas jobbigt att visa upp sig för allmänheten. Efter behandlingen får du inte sola huden i minst en månad och även innan ska du inte ha exponerat området för sol i minst 2 veckor.

Kemisk peeling ska inte göras om:

Du är gravid eller ammar

Har druckit alkohol det senaste dygnet innan behandlingen

Har mycket känslig hy eller lider av försvårad sårläkning

Det börjar med en konsultation

Innan du bokar en kemisk peeling måste du komma på en konsultation hos oss. Där tittar vi på hur just din hy kan komma att reagera med peelingen och vilken styrka du kan behöva. Vissa hudtyper och hudfärger är känsligare än andra och om fel kemisk peeling används kan biverkningar i form av mindre ärr uppstå. Mörkhyade löper exempelvis större risk för biverkningar än ljushyade.

Vid konsultationen bedömer vi även om du behöver en eller flera behandlingar för att uppnå resultatet du eftersträvar. Våra behandlare är duktiga på individuella bedömningar och talar ärligt om för dig vilken kemisk peeling som passar just i ditt fall.

Biverkningar är sällsynta i kemisk peeling men kan inträffa i vissa fall. Du kan då få:

Hyperpigmentering

Viss ärrbildning

Nya finnar

Eftersom vi har stor vana av att utföra kemiska peelingar och våra läkare och sjuksköterskor är certifierade och duktiga, kan du känna dig trygg. Det är också därför konsultationen är så pass viktig eftersom du får en skräddarsydd behandling och bedömning för just ditt fall.

Historiska Stockholm


Kungliga slottet är en uppskattad plats att besöka när man besöker Sverige då, monarki unikt i dagens samhälle och anses som historisk sevärdhet. Flera museer finns även på plats, inklusive Skattkammaren där de nationella regalierna visas. Besök Museum Tre Kronor för att utforska det tidiga medeltida slottets historia eller Livrustkammaren för att bevittna de äldsta artefakterna av svenska kungligheter inklusive vapen och rustningar, ceremoniella kläder och statliga bussar. Om du efter besöket på Kungliga slottet är på jakt efter fler intressanta platser är det värt att besöka Vasamuseet, Moderna museet, Skansen, Fotografiska och Gröna Lund.