Snabb hårtransplantation i Stockholm, Göteborg, Uppsala & Västerås | Lifetime Clinic
Hår

Hårtransplantation

Hårtransplantation

Med ett team som utfört över 10 000 hårtransplantationer är vi på Lifetime Clinic stolta med att ha mest erfarenhet i Sverige. Tack vare vår Fue-metod är vi en världsledande klinik och har specialiserat oss på en skonsam hårtransplantation med ett naturtroget resultat helt utan ärr.

Med ett team som utfört över 10 000 hårtransplantationer är vi på Lifetime Clinic stolta med att ha mest erfarenhet i Sverige. Tack vare vår Fue-metod är vi en världsledande klinik och har specialiserat oss på en skonsam hårtransplantation med ett naturtroget resultat helt utan ärr.

Bild HT hemsida 1

Med en skriftlig garanti på våra hårtransplantationer kan du vara säker på att Lifetime Clinic är det trygga valet för ditt utseende. På konsultationen får du också veta mer om oss och vår behandlingsmetod och vi svarar på alla dina frågor och förklarar hur vi kan hjälpa dig med ditt håravfall.

Vi på Lifetime Clinic lägger stor vikt vid att du som funderar på en hårtransplantation skall ha en bra förståelse för vad som är möjligt att göra och vilka alternativen är som vi kan erbjuda dig.

OM HÅRTRANSPLANTATIONER

Det finns olika typer av hårtransplantationer som FUE-metoden och STRIP-metoden. De senaste åren har metoderna för att transplantera hår utvecklats.

Hårtransplantation är en typ av behandling som innebär att man förflyttar en hårsäck från ett givarområde, som sitter i bakhuvudet och på sidorna av huvudet, till ett område på hjässan som har drabbats av håravfall. Då hårsäckarna i givarområdet är friska och resistenta mot håravfall kommer de transplanterade hårsäckarna att producera hår för alltid.

Vi på Lifetime Clinic arbetar med FUE-metoden som är en avancerad hårtransplantation som utförs helt utan skalpell och stygn. Hårsäckarna avlägsnas en och en från givarytan med hjälp av millimeterstora mikrokirurgiska instrument. Många jämför  FUE-metoden som ett tandläkarbesök.

Många kliniker använder än idag vad man kallar Strip-transplantation, där skärs en hudremsa med hårrötter ut från patientens bakhuvud. Hudremsans storlek kan variera helt beroende av det antal hår som skall transplanteras. Men ca 10 cm lång och 2 cm bred hudremsa avlägsnas från baksidan av huvudet och går från öra till öra med hjälp av en skalpell varpå huden sedan sys ihop. Denna typ av transplantation ger synliga ärr samt nedsatt känsel i bakhuvudet.

Resurs 6

BEDÖVNING

Det ingår alltid bedövning när du utför en hårtransplantation
Resurs 7

KONTAKTA OSS

För kostnadsfri konsultation vänligen ring 010-3333313 eller skicka ett mail till info@lifetimeclinic.se
Resurs 8

Tidsåtgång

Ca 3 tim - 8 tim beroende på omfattning
Resurs 9

SKRÄDDARSYDD BEHANDLING

Denna behandling skräddarsyr vi alltid till dig för bästa resultat
Bild 8 fo¨re
Bild 8 efter
Bild 10 fo¨re
Bild 10 efter
 • Var kan jag göra hårtransplantation?

 • Vad ingår om jag väljer att åka till Istanbul?

 • Fue

  Lifetime Clinic tillämpar FUE-metoden vid hårtransplantationer. Vår behandling är fri från snittläggning både vid extraktion samt implantering av hårsäckar. Till skillnad från många andra kliniker använder vi en effektiv samt skonsam metod vid implantering som för dig innebär en behandling utan ärr eller sår.

  Follikulärt extraktion (FUE) , även känd som follikulär överföring (FT), är en av två primära metoder för erhålla follikulära enheter för transplantation, det andra metoden kallas Strip-transplantation som innebär kirurgisk ingrepp med snitt läggning.

  DEN AVGÖRANDE SKILLNADEN

  Vid många andra kliniker som tillämpar FUE-metoden sker isättningen med hjälp av en så kallad "punch" eller instrument som mäter 1 mm i diameter på hjässan där enheterna skall implanteras. Med dessa metoder får patienten inte tillräckligt bra densitet och små porer uppstår som hårstråna växer ut ifrån vilket inte ger ett naturtroget intryck, och i de flesta fall även mer svullnad vilket kan sprida sig nedåt över ansiktet.

  Vi Lifetime Clinic tillämpar effektivare samt skonsammare behandling tack vare små instrument. Med vår metod extraheras individuella hårsäcksenheter direkt från givarområdet med hjälp av ett mikrokirurgiskt hålinstrument en så kallad ”punch”. Varje enhet består av naturligt förekommande grupper av en till fyra hårstrån, därav begreppet Follikulär som är bildat av ordet follikel vilket betyder liten säck. Skillnaden hos oss är att insättningen av hårstrån utförs av ett verktyg som är 0,5-0,7 mm diameter. Alla delar av behandlingen är fri från snittläggning.

  Med hjälp av våra skickliga läkare med över 10 000 utförda transplantationer bakom sig, är du i goda händer. Med deras kunskap samt yrkesskicklighet garanteras du en möjlighet till vägledning samt behandling baserad på dina önskemål och behov nu och i framtiden, med gott resultat.

  ANDRA METODER PÅ MARKNADEN

  STRIP-METODEN
  Som nämndes ovan är Strip-metoden som på svenska betyder Band-skörd, en av de primära metoderna för follikulär överföring. Inom Strip-metoden som på engelska kallas Strip Extraction Surgery tillämpas en teknik som innebär att en remsa av hud tas bort från patienten och sedan delas in i många enskilda follikulära enheter. Hudremsans storlek kan variera och är beroende av det antal hår som skall transplanteras. Denna metod innebär ett kirurgiskt ingrepp med alla komplikationer som hör där till. En annan bieffekt av Strip-metoden är att den efterlämnar synliga ärr.
 • Design

  FOKUS PÅ NATURLIGT FYLLIGT RESULTAT

  En naturlig design hänger helt på kirurgens skicklighet och teknik. Med vår banbrytande metod kommer du inte bara slippa ärr utan även få en helt naturlig hårväxt tack vare att vår design-tekniker kommer att vara närvarande under behandlingen. Vi på Lifetime Clinic skräddarsyr varje behandling efter dina särskilda behov. Tack vare vår erfarenhet och teknik kan vi återskapa naturliga vikar, virvlar samt placera snitt med olika riktningar beroende på var på huvudet man behandlar.

  SKRÄDDARSYDD BEHANDLING FÖR FRAMTIDEN

  Vi på Lifetime Clinic sätter ett stort fokus inte bara på design utan även långsiktighet. Vid en hårtransplantation är det viktigt att man planerar exakt hur och var på huvudet man transplanterar hårsäckarna för att det ska se naturligt ut, för resten av livet. Med vår kunskap och erfarenhet kan vi ge dig en unik uppskattning om hur ditt eventuella framtida håravfall kan tänkas fortsätta och transplantera efter det för en naturlig hårväxt. Vi kommer att tillsammans med dig gå igenom en detaljerad skiss på hur just din hårtransplantation ska utformas.
 • Rekonstruktion

  KORRIGERING AV ÄRR

  I och med en växande bransch förekommer också allt fler FUE-behandlingar som inte motsvarar kundens önskemål eller är helt enkelt dåligt utförda. Allt fler vänder sig till Lifetime Clinic för hjälp med rekonstruktion av tidigare mindre lyckade FUE/STRIP-transplantation. Då vi har ett av Europas mest erfarna team kan vi korrigera ojämnheter eller ärrbildning från tidigare hårtransplantation och återskapa en naturlig look. Tack vare vår skicklighet och ett noggrant precisionsarbete kan vi dölja ärrbildning från t.ex en tidigare STRIP-transplantation eller en olycka av något slag.
  Genom att flytta intakta hårsäcksgrupper och placera dem i det drabbade området bryter det nya håret ärrets linje och ärret blir svårare att upptäcka med blotta ögat.
 • Hur går en hårtransplantation till?

  Behandlingen börjar vanligtvis kl 09:00 och genomförs under dagens lopp, normalt tar en behandling ca 5 timmar. Du kommer först att gå igenom dagens rutiner med en sköterska. Vi tar före-bilder och ditt hår kortas ner inför själva operationen. Sedan får du lokalbedövning och känner ingenting under eller efter behandlingen. De flesta kopplar av med en film under behandlingen medans andra somnar eller jobbar med datorn. Därefter börjar vi plocka ut hårsäcksgrupperna och efter en stund bjuder vi på fika.

  LUNCH

  När vi är klara med att plocka ut hårsäcksgrupperna är det dags för lunch. Där får du välja fritt från vår meny och det blir en tid för en bensträckare eller avkoppling.

  DAGS FÖR OPERATION

  Efter lunch går du och designteknikern igenom var du vill sätta hårsäckarna samt hur designen för hårlinjen ska se ut. Då vi har en gedigen erfarenhet av hårtransplantationer kommer vi hela tiden att komma med förslag och tips under själva designsättningen, i slutändan är det viktigaste att det blir så som du önskar. Efter behandlingen kan du återgå till dina vardagssysslor samt köra bil. Du kommer självklart få nödvändig information på vad du bör tänka på den närmaste tiden efter behandlingen.

  Konsultation
  Ritning av transplantationsområdet
  Rakning av givarområdet
  Skonsam lokalbedövning
  Hårsäckarna plockas ut
  Lunch/middag
  Kanaler i mottagarområdet
  Rengör och bandage
  Rådgivning om skötselråd och läkningsprocess
 • Att tänka på inför operationen

 • Att tänka på efter operationen

  UPPFÖLJNING

  Innan du åker hem efter din hårtransplantation så går vi noga igenom din eftervård, vad som sker efter behandlingen med läkning, samt vad du skall tänka på.
  Du får med dig skriftliga instruktioner för din eftervård när du åker hem efter hårtransplantationen, Du behöver inte komma på efterkontroll men du är givetvis alltid välkommen att närsomhelst komma tillbaka och visa upp ditt resultat.

  LÄKNING & EFTERVÅRD

  Du ska skölja huvudet med kallt vatten 1-2 dagar efter behandlingen. Därefter kan du använda vanlig temperatur på vattnet, 1-2 gånger per dag. Om det kliar mycket kan du skölja några fler gånger per dag. Du får inte torka huvudet med handduk de första två veckorna, låt håret och hårbotten självtorka.

  Håret kan du tvätta med schampo 4 dagar efter hårtransplantationen. Använd först det schampot som du får med dig av oss, därefter ett milt schampo som du köper på Apoteket.

  Du bör undvika alla stylingprodukter som hårspray, mousse, gel, vax mm. de första två veckorna.

  Du bör inte träna de 3-4 första dagarna.

  Du skall undvika direkt solljus så länge du är röd på hjässan. Bastu och solarium skall du undvika i ca 6 veckor. Du bör inte doppa huvudet i pool på ca 6 veckor.

  3-4 dagar efter: Ögonen och pannan svullnar upp på grund av bedövningsvätskan som sjunker neråt med tyngdkraftens hjälp. Denna svullnad är dock helt ofarlig och naturlig efter en hårtransplantation. Cirka en vecka efter behandlingen finns det inga spår av en hårtransplantation.

  5-14 dagar efter: Det transplanterade håret visar sig som skäggstubb och slutar nu att växa. En del tappar sedan allt eller delar av det transplanterade håret.

  2 veckor – 4 månader efter: Inga nämnvärda förändringar, hårsäckarna anpassar sig.

  3-5 månader efter hårtransplantationen: Nu börjar det transplanterade håret att växa och det kommer nytt hår fram till ca tio månader.

  12 månader efter hårtransplantationen: Först nu kan det slutliga resultatet visas, då de sista håren som vuxit upp börjar få en längd som tillför frisyren något.
 • Hur lång är läkningsprocessen

  LÄKNING & EFTERVÅRD

  Du ska skölja huvudet med kallt vatten 1-2 dagar efter behandlingen. Därefter kan du använda vanlig temperatur på vattnet, 1-2 gånger per dag. Om det kliar mycket kan du skölja några fler gånger per dag. Du får inte torka huvudet med handduk de första två veckorna, låt håret och hårbotten självtorka.

  Håret kan du tvätta med schampo 4 dagar efter hårtransplantationen. Använd först det schampot som du får med dig av oss, därefter ett milt schampo som du köper på Apoteket.

  Du bör undvika alla stylingprodukter som hårspray, mousse, gel, vax mm. de första två veckorna.

  Du bör inte träna de 3-4 första dagarna.

  Du skall undvika direkt solljus så länge du är röd på hjässan. Bastu och solarium skall du undvika i ca 6 veckor. Du bör inte doppa huvudet i pool på ca 6 veckor.

  3-4 dagar efter: Ögonen och pannan svullnar upp pga. bedövningsvätskan som sjunker neråt med tyngdkraftens hjälp. Denna svullnad är dock helt ofarlig och naturlig efter en hårtransplantation. Cirka en vecka efter behandlingen finns det inga spår av en hårtransplantation.

  5-14 dagar efter: Det transplanterade håret visar sig som skäggstubb och slutar nu att växa. En del tappar sedan allt eller delar av det transplanterade håret.

  2 veckor – 4 månader efter: Inga nämnvärda förändringar, hårsäckarna anpassar sig.

  3-5 månader efter hårtransplantationen: Nu börjar det transplanterade håret att växa och det kommer nytt hår fram till ca tio månader.

  12 månader efter hårtransplantationen: Först nu kan det slutliga resultatet visas, då de sista håren som vuxit upp börjar få en längd som tillför frisyren något.
 • Unik garanti

  VI GER DIG MARKNADENS BÄSTA GARANTI

  Vi på Lifetime Clinic är stolta med att ha marknadens mest erfarna läkare, vissa av våra läkare har utfört mer än
  10 000 behandlingar. Kombinationen av lång erfarenhet, kunskap och banbrytande teknik gör att vi kan erbjuda hårtransplantation av högsta internationella kvalitet. Tack vare vår metod kan vi som den enda klinik i Sverige ge våra kunder en skriftlig garanti på 95% återväxt samt rätt till korrigering om en kal fläck på 5x5mm i diameter uppstår efter behandlingen. Trots våra färdigheter, med marknadens högsta täthet, kommer vi aldrig att kunna erbjuda dig den naturligt höga täthet du en gång hade. Med dagens teknik är detta fortfarande en möjlighet.

  ETT BESLUT FÖR FRAMTIDEN - DIN TRYGGHET ÄR VÅR PRIORITET

  En hårtransplantation är en investering för framtiden. Har man håravfall och bestämmer sig för att genomgå en hårtransplantation, vill man att håret ska se naturligt ut resten av livet. Det viktigaste för oss är att du känner dig väl informerad om behandlingsprocessen samt vilka resultat du kan vänta dig. Vi kommer alltid att ge dig en rättvis uppskattning på hur resultat kommer att bli och vad du kan förvänta dig. Vårt högsta mål är att resultatet motsvarar vår prognos.
 • Gratis konsultation

  Vid en konsultation berättar vi om Lifetime Clinic och förklarar ingående hur hårtransplantationen genomförs. Vi kommer att lyssna på din historia samt dina förväntningar. Därefter granskar vi ditt givarområde och bedömer därifrån de möjligheter du har för att få ett önskat resultat. Vi kommer att visa dig före- och efter-bilder på liknande håravfall, bilderna talar sitt tydliga språk och kommer att visa vilka resultat som kan uppnås. Efter den bedömningen berättar vi vad behandlingen kommer att kosta.
  När du väl bestämt dig för att genomföra en hårtransplantation finner vi en tid som passar dig bäst.
 • Vilka är inte kandidater för en hårtransplantation?

 • Städer

Se aktuella priser

”Vissa kliniker har besökts centralt. Var skeptiska till priserna. Men de är otroligt överarbetade om hur bra personal och bekväm miljö Livstids kliniken erbjuder.”

Gå till prissidan