Skinbooster i Stockholm, Göteborg, Västerås och Uppsala | Lifetime Clinic - Lifetime Clinic
Lyster

Skinbooster

Skinbooster

Skinbooster ger återfuktning på djupet, förbättrar hudens kvalitet och ger den en naturlig lyster.

Skinbooster ger återfuktning på djupet, förbättrar hudens kvalitet och ger den en naturlig lyster.

Hyaluronsyra är ett naturligt förekommande ämne som finns i alla levande organismer och som har en unik förmåga att binda vatten. Skinbooster består av en speciellt utformad hyaluronsyra som stannar kvar längre i kroppen än vad kroppens egen hyaluronsyra gör. Fillern injiceras i mikro-doser under huden och drar åt sig vatten och ger långvarig återfuktning.

Detta är en typ filler med det specifika målet att göra huden slät, mjuk och återfuktad. Skinbooster bygger inte volym som traditionella fillers gör. Skinboosters hjälper till att attrahera och hålla fukt i huden för att återställa en frisk och naturlig lyster. Denna produkt har också ett antioxiderande medel som hjälper till att förhindra uppbyggnaden av fria radikaler i huden. Detta gör i sin tur att effekten av behandlingen blir mer långvarig.

NÄR SKA MAN PÅBÖRJA EN BEHANDLING?

Skinbooster rekommederas från ca 23 års ålder då vår kropps produktion av hyaluronsyra minskar redan vid den åldern. Generellt brukar denna produktion minska drastiskt runt 30 års åldern vilket gör att man förlorar lyster, vävnad och får en gråare ton på huden. Hyaluronsyra är således den enskilt viktigaste faktorn som gör att vi ser fräscha ut och har lyster i ung ålder. En annan viktig egenskap behandlingen har är att den hjälper till att bibehålla vävnaden i huden. Förlorad vävnad anses vara ett de första ålderstecknet. Rynkor och volymförlust behandlingar bör inledas så snart som man ser en rynka utvecklas och då den fortfarande är ”mjuk”. Om dessa rynkor försummas blir de ”inrotade” och ”ärr liknande” vilket tenderar att bli svårare att behandla lika framgångsrikt som om man hade börjat i tidigare ålder.

BEHANDLINGSPROGRAM OCH OMRÅDEN SOM SKALL BEHANDLAS

Juvederm Volite som är den mest avancerade Skinboostern har en hållbarhet på 9-12 månader. Detta tack vare produktens unika bindningsstruktur. Många av våra kunder väljer att behandla sig 1 gång per år. Ett typiskt behandlingsprogram med Skinboosters av andra märken består av tre initiala behandlingar med 2 till 4 veckors mellanrum. Efter en sådan 3-stegsbehandling är rekommendationen att man underhåller med en behandling vad 6:e månad. Områden som man med fördel kan ha Skinbooster i är ansikte, hals, dekolletage och handryggar. Även finare linjer behandlas mest effektivt med Skinbooster då behandlingen inte bygger volym utan bara återfuktar, ger lyster och bibehåller vävnaden i huden.

ESTETISKA INJEKTIONSRÅDET

Vi på Lifetime Clinic har som krav att alla behandlare som jobbat längre än 6 månader hos oss ska vara certifierade av Estetiska Injektionsrådet. Certifieringen som utfärdas av Estetiska Injektionsrådet utgör en trovärdig kvalitetsstämpel för behandlande läkare, sjuksköterskor och tandläkare och erbjuder dig som patient möjlighet att göra upplysta och trygga val. Kliniker som använder loggan ”Certifierad för estetisk injicering” har personal som klarat av denna examination.

Alla med rätt medicinsk utbildning som arbetar med estetiska injektionsbehandlingar kan certifiera sig och förväntas följa det etiska kontraktet som de förbinder sig till vid certifieringen.

Resurs 5

VISSTE DU ATT?

En Skinbooster-behandling är som att ha en hudkräm under huden som återfuktar och verkar i flera månader, dygnet runt.
Resurs 7

KOSTNADSFRI KONSULTATION

För kostnadsfri konsultation vänligen kontakta oss på 010-3333313 eller klicka på "Boka" högst upp till höger på denna sida
Resurs 8

ESTIMERAD TID

20-40 minuter
 • Vad är skillanden på skinbooster och profhilo?

  Skinbooster är en behandling som ger din hud nödvändig fukt som hjälper till att bevara huden fräsch samt bibehålla den viktiga vävnaden eller fylligheten som vi har när vi är i unga ålder. Skinbooster ger även en fin lyster. Skillnaden mot Profhilo är att Profhilo mer ger fylligheten tillbaka och har en åtstramande effekt och lämpar sig mer åt individer som är äldre än 30 år, har tappat volym eller vävnad i ansiktet och önskar få en lyftande effekt. Profhilo ger mindre lyster än Skinbooster. I korta drag kan man säga att Skinbooster är bevarande och ger lyster medans Profhilo återger den ungdomliga fylligheten och stramar åt huden och ger en lätt lyster.

  Även om Skinbooster ger mer lyster så är bägge behandlingar bra för den som känner sig grå och trött i huden men, det gäller alltså för dig att avgöra vilka dessa produkters effekter du är i behov av.
 • Hur många behandlingar behöver jag?

  Det beror mycket på vilken skick din hud är i, för den som är 25 så kanske det kan räcka med en behandling för att få lyster och återfuktat hud i flera månader. Men är du äldre och kanske har hud som tappat fukt och lyster rekommenderar vi alltid kur á 3 behandlingar för optimal effekt. Detta görs med 6-9 månaders tidsintervall.
 • När kan jag se resultat?

  Efter en Skinbooster behandling ser du resultat redan efter 1 vecka. Dels genom att du känner att du fått "liv" i huden igen och en fin och diskret lyster. Drick gärna 2-3 liter vatten dagarna efter en Skinbooster-behandling för maximal effekt då hyaluronsyra behöver binda vatten första dagarna.
 • Fungerar Skinbooster mot eksem?

  Hyaluronsyra och främst Skinbooster är en väldigt effektiv metod för att behandla eksem och är kanske den mest effektiva metoden som finns idag. Behandlingen reducerar ner eksemen och får huden att få en mer "hudliknande" färg och lyster på områden där det funnit eksem.
 • Hur injiceras Skinbooster i huden?

  Skinbooster behöver injiceras ytligt i huden så att produkten hamnar i hudlagret och inte försvinna i djupare lager bland muskler. Här använder vi ibland en vass nål eller en trubbig kanyl.
 • Kan Skinbooster göras på hals och händer?

  Ja, Skinbooster är en effektiv metod för att fräscha upp huden på hals och händer. Den lämpar sig bäst på individer som har en bra vävnad på dessa områden och är ute efter den återfuktande effekten. Har man däremot även tappat vävnad så rekommenderar vi istället Profhilo på dessa områden.
 • Städer