Tandblekning i Stockholm, Göteborg, Västerås och Uppsala | Lifetime Clinic - Lifetime Clinic
Övrigt

Tandblekning

Tandblekning

Att bleka tänderna har idag blivit en väldig populär behandling och det finns flera metoder som man kan välja mellan, dock så är inte alla lämpliga för alla sorts tänder. Metoderna som ger goda resultat är laserblekning, ultraljudsblekning men den metod som är effektivast och skonsammast mot tänderna som också är det senaste inom tandblekning är plasmaljusblekning(LED).

Att bleka tänderna har idag blivit en väldig populär behandling och det finns flera metoder som man kan välja mellan, dock så är inte alla lämpliga för alla sorts tänder. Metoderna som ger goda resultat är laserblekning, ultraljudsblekning men den metod som är effektivast och skonsammast mot tänderna som också är det senaste inom tandblekning är plasmaljusblekning(LED).

shutterstock_46610656-2-tandblekning

Alla har långt ifrån lika bra kvalitet på tänder eller naturligt vita tänder från början. Därav lider många av missfärgade tänder pga mat, medicinering, dryck eller rökning. Färgen på tänder kan alltså variera av många olika anledningar men det vanligaste är att de naturligt blir mörkare med åren.

SENASTE TEKNIKEN

Att bleka tänderna har idag blivit en väldig populär behandling och det finns flera metoder som man kan välja mellan, dock så är inte alla lämpliga för alla sorts tänder. Metoderna som ger goda resultat är laserblekning, ultraljudsblekning men den metod som är effektivast och skonsammast mot tänderna som också är det senaste inom tandblekning är plasmaljusblekning(LED). Med senaste plasmateknologin(LED) erbjuder vi er en snabb och enkel lösning för vitare tänder, denna metod gör även så att tänderna och emaljen blir starkare.

Metoden är ledande för säker och effektiv tandblekning där man kan se tydliga resultat, vilket i genomsnitt motsvarar 7 nyanser vitare på ett behandlingstillfälle enligt Vitapan Classic’s nyansnivåer. Normalt krävs inte upprepade behandlingar för att uppnå ett tillfredsställande resultat. Vår klinikbehandling är perfekt för dig som vill ha effektiva och snabba resultat på ett behagligt sätt. Behandlingen utförs på våra kliniker vid ett och samma behandlingstillfälle som tar sammanlagt 40-60 minuter beroende på om du väljer en Full Smile eller Fast Smile. Gelen som vi använder innehåller 6% väteperoxid.


Resurs 5

VISSTE DU ATT?

Vår tandblekning är skonsam mot tänder men kan samtidigt ge upp 7 nyanser vitare tänder
Resurs 7

KOSTNADSFRI KONSULTATION

För kostnadsfri konsultation vänligen kontakta oss på 010-3333313 eller klicka på "Boka" högst upp till höger på denna sida
Resurs 8

ESTIMERAD TID

30-60 minuter

SKONSAMT MOT TÄNDERNA

Den främsta orsaken som avgör om en tandblekning är skonsam eller inte är den gel som man använder samt vilket ljus metoden har för att bleka tänderna, alltså kan båda den gel och ljus man använder vara skadligt för tanden. Det är därför vi har valt att jobba med en gel som har ett neutralt pH- värde, dvs säga 7, vilket innebär att blekningen inte kommer att förändra emaljmolekylernas struktur eller etsa tandytan. Dessutom innehåller den gel vi använder ämnen som motverkar ilningar, reparerar skador och stärker tänderna på tandemaljen. Detta gör att du faktiskt får starkare och friskare tänder efter en tandblekning hos oss.

Den andra orsaken till ilningar och sensibilitet vid tandblekning är ljusblekning med lampa som avger värme, till exempel metoder som använder laser. Detta är mycket smärtsamt och obehagligt för patienten och kan faktiskt skada tandnerven permanent. Den metod vi använder, plasmaljus(LED), är effektiv utan att avge värme. Vidare så är plasmaljus fritt från UV-ljus och skadliga våglängder.

Denna kombination gör att biverkningar är mer sällsynta vid tandblekning med den metod vi använder, förekommande ilningar är övergående och ofarliga.

VARFÖR SKALL DU BLEKA TÄNDERNA MED PLASMALJUS(LED)

 • Senaste metoden på marknaden
 • Ämnen som stärker emaljen och motverkar ilningar
 • Räcker oftast med en behandling
 • Resultat direkt i våra kliniker
 • 4 till 10 nyanser vitare tänder
 • LED-ljuset avger inte värme
 • PH-neutralt gel skadar inte tänderna
 • Prime Protect för remineralisering av emaljen och minimering
 • Prime protect, detta gör att man kan äta och dricka vad som helst redan 2 timmar efter behandlingen 
 • KONSULTATION

  På vår kostnadsfria konsultation så kollar våra behandlare på dina tänder.
  De ger dig information hur behandlingen går till samt vad du ska tänka på före och efter en behandling. Med den senaste plasma teknologin från Smile24 så erbjuder vi en snabb och skonsam lösning mot missfärgningar.
 • INFÖR BEHANDLINGEN

  Viktigt att man har besökt en tandläkare/tandhygenist de senaste 6 månaderna innan man bokar en tid för tandblekning. Detta är så att man kan rensa upp eventuell tandsten och laga potentiella hål för bäst möjliga tandhälsa. Detta hjälper även mot ilningar vid eventuell blekning. Alla under 18 år , kvinnor som är gravida eller ammar får ej bleka sina tänder. Detta då studier inte är fullständiga på eventuella biverkningar.
 • SÅHÄR GÅR BEHANDLINGEN TILL

  Vi börjar med putsning av tänderna för att ta bort ytliga beläggningar och fläckar. Därefter appliceras skyddande salva som appliceras längs med tandköttskanten för att skydda tandköttet från gelen. Gel med väteperoxid appliceras direkt på tänderna och aktiveras med blått plasmaljus. Ljuset i sig bleker inte tänderna utan dess syfte är att påskynda blekningsprocessen genom aktivering av gelen.

  Det som bleker bort missfärgningarna i tandens emalj är en oxidations reduktions reaktion som spjälkar upp långa färgande molekyler till mindre färglösa. Dessa molekyler bryts i sin tur ned till koldioxid CO2 och vatten. Väteperoxid eller annat oxiderande ämne frigör ”ensamma” Syreatomer så kallade fria radikaler. Dessa ”söker upp” organiska molekyler och bryter ner dem därav ljusare tänder.
 • PRIME PROTECT

  Efter själva tandblekningen rekommenderar vi Prime Protect som är en produkt som förseglar och skyddar emaljen direkt efter blekningen. Då kan man äta och dricka som vanligt utan att riskera resultatet från behandlingen. Produkten är det senaste komplement till tandblekning. Högt rekommenderat för dem som använder sig av tobak eller konsumerar viss typ av mat med röda nyanser. Förseglingen minskar risken för ilningar.
 • EFTER BEHANDLINGEN

  Vanliga biverkningar efter en tandblekning är ilningar eller irriterat tandkött, detta är vanligt och besvären försvinner oftast inom något dygn. Viktigt här är att man är extra noggrann med kosten såvida man inte valt Prime Protect som extra skydd mot missfärgningar.
 • HUR LÅNG TID TAR DET?

  Blekningstiden är mellan 20-40 minuter beroende på om du väljer en ”Full-behandling” eller en ”Refreshing” men räkna med att det tar 20 min extra för genomgång och konsultation.
 • ÄR DET SÄKERT?

  Tandblekning med plasma teknologi(LED) är en bekväm och skonsam behandling. Den utförs av våra certifierade tandblekningsexperter samt så är produkterna som används medicinskt CE-märkt och pH-neutralt. Med vår metod gör tandblekningen dina tänder till och med starkare.
 • VAD GÖR TÄNDERNA FLÄCKIGA OCH MISSFÄRGADE?

  Här finns det flera orsaker. De vanligaste är konsumtion av mat, kaffe, te, vin, tobak, medicinering, misskötsel, åldrande eller en kombination av samtliga orsaker som gör att tänderna med tiden blir missfärgade.
 • MÅSTE JAG ANVÄNDA BETTSKENA?

  Med vår tandblekning behöver du inte använda bettskenor, du får genast resultat på plats.
 • HUR LÅNG TID TAR DET INNAN MINA TÄNDER BLIR MISSFÄRGADE IGEN?

  Detta är helt individuellt och beror på dina kost- och levnadsvanor. Genom att undvika vissa dagligvaror kan man behålla det fina resultatet under en lång period.
 • VILKA RESULTAT KAN GARANTERAS?

  Efter en tandblekning på Lifetime Clinic blir dina tänder i genomsnitt 4-10 nyanser vitare. Resultatet är individuellt och beror på typen och graden av missfärgning. Vi rekommenderar dock att man kommer in för en ”Refreshing” efter ca 3 månader för att om man önskar att få sina tänder ytterligare några nyanser vitare vilket också förlänger tandblekningsresultatet. Vid svårare missfärgningar krävs minst två ”Full-behandlingar”.

  Missfärgningar från metaller som amalgamfyllningar är näst intill omöjliga att bleka, detsamma gäller för tänder som utsatts för slag eller skada men även där tandnerven, pulpan, på grund av detta har skadats. Sådana tänder är ofta mörkare eller gulare än övriga tänder.
 • KAN MAN BLEKA KRONOR?

  Det går inte att bleka själva kronan men om tänderna runtomkring är mörkare än kronan så går det bra att göra tandblekning med vår metod för att få tänder runt kronan att bli ljusare så att färgskillnaden minskar.
 • VILKA MISSFÄRGNINGAR KAN BLEKAS?

  Det är lättare att bleka tänder som är missfärgade i varma färger som brunt och gult än de som går i kalla färger det vill säga grått och blått. Det missfärgningar som kommer med kost och ålder går till exempel i varma färger medan de som kan uppstå av tandfyllningar och vissa mediciner går i grått, här hör även viss antibiotika till så kallade tetracykliner.
 • AVBOKNING

  Om du inte har möjlighet att komma på din bokade tid så ber vi dig avboka via telefon på 010-3333313 senast 24 timmar innan. Annars debiteras du med 30% av behandlingens kostnad. Vid sen avbokning utav konsultationer och efterkontroller så debiteras 500 SEK.
 • STÄDER