Hudbristningar i Sotckholm, Göteborg, Västerås and Uppsala | Lifetime Clinic - Lifetime Clinic
Kropp

Hudbristningar

Hudbristningar

Bristningar finns i dermis, det vill säga i det mellanlagret i huden som bristningarna uppkommer. Dermis byggs upp av elastin och kollagen, vävnad som har en stödjefunktion i själva huden.

Bristningar finns i dermis, det vill säga i det mellanlagret i huden som bristningarna uppkommer. Dermis byggs upp av elastin och kollagen, vävnad som har en stödjefunktion i själva huden.

Hudbristningar uppkommer ofta under puberteten då man snabbt går upp i vikt och växer. Detta i kombination med den hormonomställning i kroppen gör att vissa personer lättare än andra utvecklar dess hudbristningar. Det är dock inte bara under puberteten de uppkommer utan även under graviditet, då magen växer i omfång på bara några månader är ofta en orsak till att man ser bristningar uppkomma. Även viktuppgång och viktnedgång i andra skeden i livet kan orsaka uppkomsten. Medicinering som påverkar hudens kollagenproduktion som t ex kortisonbehandling kan också vara orsak till att bristningar bildas. Alla får dock inte bristningar utan det är bara en del som får detta och varför det är så känner man inte till.

Bristningar finns i dermis, det vill säga det i mellanlagret i huden som bristningarna uppkommer. Dermis byggs upp av elastin och kollagen, vävnad som har en stödjefunktion i själva huden. Cellerna i dermis heter fibroblaster och det är just dessa celler som hela tiden bildar kollagen och elastin. Det sker kontinuerligt en nyproduktion av kollagen och elastin eftersom kroppen ständigt bryter ner just kollagenet och elastinet.

Det är detta lager som svarar för hudens elasticitet, hudens spänst och form. När man får bristningar så påverkas just dessa kollagen och elastinfibrer. Då de utsätts för kraftig översträckning och brister, just därav kommer namnet bristningar.

Även läkemedel typ kortison kan förhindra hudens fibroblaster att bilda kollagen och elastin och huden får minskat stöd eftersom den inte har lika mycket kollagen och den brister lättare.

När huden sträcks blir den alltså tunnare och bristningar uppkommer lättare. Om huden utsätts för mer sträckning än vad den tål så brister den.

shutterstock_43240561-2-hudbristningar

MICRONEEDLING MOT BRISTNINGAR

Microneedling reducerar ner vilket betyder att den minskar utseendet på dina hudbristningar. De blir mindre synliga, huden får ett jämnare utseende och ser bättre ut. Både färgen förbättras samt hudtexturen, vilket är ett bra sätt att bli av med bristningar. Missfärgningen blir mindre framträdande, det glasartade utseendet reduceras. Din hud ser hälsosammare och friskare ut. Hudens kollagen och elastin nybildas och gör att huden återfår sin spänst.

Microneedling är den mest kraftfulla behandlingen av hudbristningar och ärr med hjälp utav en Derma-pen försedd med hundratals mikronålar som penetreras i huden och tusentals mikrokanaler skapas djupt ner i huden. Varje punkt stimulerar till kollagennybildning och ökad elasticitet vilket resulterar i en slätare, jämnare hud med mindre synliga hudbristningar.

VAD ÄR SYFTET MED BEHANDLINGEN?

De små mikrokanalerna orsakar huden en kontrollerad skada som i sin tur startar en läkningsprocess med ett gynnsamt hudföryngringsresultat som följd för att bli av med bristningar. Via mikrokanalerna tillför vi bioaktiva substanser som innehåller hyaluronsyra och en vitamincocktail som passar just din hud för acne-ärr. När vi normalt applicerar hudvårdsprodukter är det endast ca 0.3% som når de djupare hudlagren vilket är lite för att få en förändring i huden. Vid applicering av aktiva substanser i samband med Microneedling ökar upptaget upp mot 50% och detta gör skillnaden. Genom att starta den naturliga läkningsprocessen och med hjälp av bioaktiva substanser sker en nyproduktion utav kollagen och elastin som resulterar i minskade bristningar.

SKINKO OCH ANSIKTSMASK INGÅR

För maximal effekt av en behandling med microneedling behöver man tillföra serum som innehåller en hög koncentrat av hyaluronsyra kombinerat med vitaminer samt antioxidanter, detta behövs för att man ska kunna dra nytta av de småhålen som har skapats av behandlingen då huden lättare kan ta upp det som appliceras. Vi väljer då att jobba med serumet Skinko som innehåller marknadens högsta koncentrat av hyaluronsyra vilket är den viktigaste ämnet ett microneedling-serum ska innehålla. Sedan avslutar vi behandling med att du får en återfuktande mask hem som lugnar ner huden.

Resurs 5

VISSTE DU ATT?

Hudbristningar som behandlas med Microneedling kan reduceras upp mot 80% om bristningarna är mindre än 1 år gamla.
Resurs 7

KOSTNADSFRI KONSULTATION

För kostnadsfri konsultation vänligen kontakta oss på 010-3333313 eller klicka på "Boka" högst upp till höger på denna sida
Resurs 8

ESTIMERAD TID

30-80 minuter
 • HUR BEHANDLAS HUDBRISTNINGAR?

  Nåltätheten och den genomtänkta konstruktionen av nålarnas diameter skapar en god penetration samt en jämn tryckfördelning för en skonsam behandling.
  Vid Microneedling av bristningar gör vi oftast 3- 5 behandlingar med två veckors mellanrum vilket ger kraftfulla resultat med ett minimum av konvalescens. Första dagarna har man lätt rodnad men man brukar bara behöva vara hemma själva behandlingsdagen.
 • VILKA OMRÅDEN KAN BEHANDLAS?

  - Mage
  - Lår
  - Axlar
  - Överarm
  - Bröst
 • FÖR VILKA LÄMPAR SIG INTE MICRONEEDLING?

  - Om du behandlas eller har behandlats med Roaccutan de senaste 3 månaderna
  - Om du intar Kortison
  - Gravida och ammande
  - Öppna eller infekterade sår, ex Herpes Simplex
  - Om du intar blodförtunnande läkemedel, även naturläkemedel
  - Personer med försämrad sårläkningsförmåga, ex diabetes
  - Kronisk hudsjukdom eller nervskada i aktuellt område
  - Personer som har strålbehandlats under det senaste året
  - Efter nyligen genomgången ansiktskirurgi eller laserbehandling
 • HUR LÅNG TID TAR BEHANDLINGEN?

  Behandlingen tar mellan 20-60 minuter beroende på område.
 • FÖRSVINNER MINA BRISTNINGAR HELT?

  Microneedling reducerar dina bristningar. En del försvinner helt utan att man ens sett var de suttit, vissa försvinner nästan helt, man kan bara ana en lätt kontur över var de funnits. Andra bristningar reducerar vi till mycket stor del. Exakt vilket resultat vi kan åstadkomma på just Dig kan vi omöjligen garantera i förväg. Det är så från person till person så vi kan inte veta hur just den ena eller andra patientens resultat blir. Dessutom kan det vara skillnad i resultat på samma person mellan olika delar på kroppen. Det kan bero på att vissa är djupare än andra eller faktorer som vi känner till.
 • KAN JAG GÖRA NÅGOT FÖREBYGGANDE SÅ JAG SLIPPER FÅ BRISTNINGAR?

  Det är inte så enkelt att förebygga bristningar.

  Många faktorer är svåra för att inte säga omöjliga att råda över:
  - Genetiska faktorer
  - Hormonförändringar
  - Läkemedel som cortison
 • HUR SER BRISTNINGAR UT?

  Bristningarna ser först ut om tunna röda streck och blir bredare i samband med viktökningen.
  Färgen kan skifta från rosarött, rött till ljuslila och mörklila. Med tiden försvinner dock färgen alltmer och blir svagare. Även hudens struktur påverkas, huden kan bli lite insjunken, eller upphöjd och får ibland ett glasartat eller geleliknande utseende
 • BLIR HUDEN SÅRIG?

  Efteråt kan huden bli lätt rosafärgad i ett par dagar men utan riktigt sår.
 • AVBOKNING

  Om du inte har möjlighet att komma på din bokade tid så ber vi dig avboka via telefon på 010-3333313 senast 24 timmar innan. Annars debiteras du med 30% av behandlingens kostnad. Vid sen avbokning utav konsultationer och efterkontroller så debiteras 500 SEK.