Håravfall | eskilstuna, stockholm, västerås and uppsala - Lifetime Clinic
Övrigt

PRP

PRP

PRP (Platelet Rich Plasma) som ofta kallas vampyrmetoden har tagit världen med storm och är en behandling för dig som önskar en fräschare, fastare och slätare hud.

PRP (Platelet Rich Plasma) som ofta kallas vampyrmetoden har tagit världen med storm och är en behandling för dig som önskar en fräschare, fastare och slätare hud.

botox1

Blodplasma med höga koncentrationer av blodplättar som innehåller en kraftfull blandning tillväxtfaktorer injiceras i huden för att stimulera vävnad och cellbildning.

PRP är således kroppens eget system för läkning och återuppbyggnad. Din kropp gör alltså jobbet själv och vår roll är att omfördela resurser från armvecket till en den plats i ditt ansikte där föryngring och återuppbyggnad är önskvärd.

ESTETISKA INJEKTIONSRÅDET

Lifetime Clinic har en eller flera behandlare som är Certifierad för estetisk injicering. Certifieringen utfärdas av Estetiska Injektionsrådet och utgör en trovärdig kvalitetsstämpel för behandlande läkare, sjuksköterskor och tandläkare och erbjuder dig som patient möjlighet att göra upplysta och trygga val. Kliniker som använder loggan ”Certifierad för estetisk injicering” har personal som klarat av denna examination.
Alla med rätt medicinsk utbildning som arbetar med estetiska injektionsbehandlingar kan certifiera sig och förväntas följa det etiska kontraktet som de förbinder sig till vid certifieringen.

Vidare så är vi sedan 2018 en ”Juvederm-klinik” vilket innebär en kvalitetsstämpel inom inejktionsbehandlingar.

Välkommen att kontakta oss på Lifetime Clinic – så lyfter vi ditt utseende!

Resurs 5

VISSTE DU ATT?

PRP kan användas för mörka ringar runt ögonen, för håravfall samt i hudföryngrande syfte
Resurs 6

BEDÖVNING

Vid behandling av prp mot håravfall ingår det alltid bedövning
Resurs 7

KOSTNADSFRI KONSULTATION

För kostnadsfri konsultation vänligen kontakta oss på 010-3333313 eller klicka på "Boka" högst upp till höger på denna sida
Resurs 8

ESTIMERAD TID

40-50 minuter
 • HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

  Likt alla våra behandlingar så börjar en PRP-behandling med en konsultation där vi går igenom dina önskemål, förutsättningar och vilka resultat du kan förväntas få. Därefter tar vi ett helt vanligt blodprov i sterila tuber som ställs i en centrifug som skiljer plasman från blodet. Sedan så injiceras den tillväxtrika plasman på önskat förbättringsområde.
 • INJICERING FÖR BÄSTA RESULTAT

  För att få maximal effekt utav en PRP-behandling så bör det injiceras med nål så att de tillväxtrika blodplättarna hamnar i rätt hudlager. Vi använder inte oss utav en microneedling penna i kombination med PRP då större delen av den värdefulla plasman går till spillo och avdunstar från huden med denna metod.
 • HUR LÅNG TID TAR BEHANDLINGEN?

  Behandlingen tar ca 40-60 minuter beroende på hur stort område som behandlas är, då är både behandling och konsultation inräknat.
 • GÖR DET ONT?

  Man kan känna spänningar vid själva sticken men vi använder minsta möjliga storlek på våra nålar för att du ska få en behaglig behandling.
 • VAD ÄR PRP BRA FÖR?

  Behandlingen ses som ett sätt att spola tillbaka tiden och ”ta dig tillbaka i åren” och återställa hudstrukturen. Med åren förlorar huden sin elasticitet och får minskad förmåga att behålla fukt. Det beror dels på att kollagenet bryts ner och att produktionen av hyaluronsyra minskar från 23 års ålder. Följande indikationer är PRP mest effektiv mot:

  - Gråaktig hud utan lyster
  - Mörka ringar under ögonen
  - Håravfall
  - Slapp, solskadad och åldrad hy
  - Djupa ärr och ojämn hudstruktur
  - Grov och porig hud
 • HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVER JAG GÖRA?

  En behandling med PRP sker i kur á 3 behandlingar. Därefter gör man 1-2 behandlingar per år för underhålla resultatet.
 • VILKA KAN BEHANDLA SIG?

  En utav fördelarna med PRP är att alla oavsett hudtyp kan behandla sig. Vi behandlar däremot inte gravida eller ammande. Individer som konsumerar mycket alkohol eller röker är inte ideala kandidater för en PRP-behandling. Detta då förutsättningarna för ett bra resultat försämras kraftigt. Individer med cancer, blodsjukdomar, hudsjukdomar (SLE, Porfyri, allergi), blödarsjuka eller vid sepsis ska inte genomgå en PRP-behandling.
 • VEM UTFÖR BEHANDLINGEN?

  Behandlingen utförs av leg.- läkare och sjuksköterskor.
 • FINNS DET BIEFFEKTER?

  Lika som vid andra injektionsbehandlingar kan du uppleva biverkningar utav PRP. Efter behandlingen kan du uppleva smärta, rodnad, svullnad, blåmärken eller minskad känslighet på huden. Dessa bieffekter är oftast tillfälliga och övergående.
 • AVBOKNING

  Om du inte har möjlighet att komma på din bokade tid så ber vi dig avboka via telefon på 010-3333313 senast 24 timmar innan. Annars debiteras du med 30% av behandlingens kostnad. Vid sen avbokning utav konsultationer och efterkontroller så debiteras 500 SEK.