Svettbehandling i Stockholm, Göteborg, Västerås och Uppsala | Lifetime Clinic
Kropp

Svettbehandling

Svettbehandling

Extrem svettning (Hyperhidros) drabbar en liten andel av befolkningen, ca drygt 2%. Detta debuterar vanligtvis under puberteten eller yngre vuxenåldern och är i uppemot hälften av fallen medfött.

Extrem svettning (Hyperhidros) drabbar en liten andel av befolkningen, ca drygt 2%. Detta debuterar vanligtvis under puberteten eller yngre vuxenåldern och är i uppemot hälften av fallen medfött.

SVETTBEHANDLING MOT HYPERHIDROS

Hyperhidros orsakas av överaktivitet hos svettkörtlar oftast i händer, fötter och i armhålor men också i andra begränsade område på kroppen. Tillståndet innebär en överdriven svettning som är väldigt kraftig och har ingen naturlig funktion i kroppen.

Svettningarna medför ofta att den som lider av den upplever en försämrad livskvalitet och ibland medvetet undviker vardagssituationer, arbete och sociala kontakter.

De partier på kroppen som oftast berörs är armhålor, handflator, fötter och panna där svettbehandling med injektioner länge varit den mest effektiva metoden.

Med hjälp av injektioner kan den här typen av svettningar behandlas på ett effektivt sätt. Behandlingen blockerar svettkörtlarna under cirka 6-7 månader och därefter behövs ny behandling. Effekten förlängs efter varje behandling då svettkörtlarna inte återfår sin fulla aktivitet mellan varje injektion mot svettbehandlingar.

Resultatet är mycket säkert och ger inga allvarliga biverkningar. Svettbehandling med injektioner har inneburit en stor revolution för hyperhidros patienter. Behandlingen ges i form av injektioner under huden i det drabbade området. Vid svettbehandling av händer ger vi alltid bedövning. För andra område är bedövning mycket sällan nödvändigt.

ESTETISKA INJEKTIONSRÅDET

Lifetime Clinic har en eller flera behandlare som är Certifierad för estetisk injicering. Certifieringen utfärdas av Estetiska Injektionsrådet och utgör en trovärdig kvalitetsstämpel för behandlande läkare, sjuksköterskor och tandläkare och erbjuder dig som patient möjlighet att göra upplysta och trygga val. Kliniker som använder loggan ”Certifierad för estetisk injicering” har personal som klarat av denna examination. Alla med rätt medicinsk utbildning som arbetar med estetiska injektionsbehandlingar kan certifiera sig och förväntas följa det etiska kontraktet som de förbinder sig till vid certifieringen.

För mer information besök www.estetiskainjektionsradet.se


Resurs 5

VISSTE DU ATT?

Svettbehandling med injektioner är det vanligaste tillvägagångssättet att behandla överdriven svettning.
Resurs 7

KOSTNADSFRI KONSULTATION

För kostnadsfri konsultation vänligen kontakta oss på 010-3333313 eller klicka på "Boka" högst upp till höger på denna sida
Resurs 8

ESTIMERAD TID

30-40 MIN
 • VAD SKA MAN TÄNKA PÅ INFÖR EN SVETTBEHANDLING?

  Man skall ej ha en infektion, feber, sjukdomskänsla i kroppen.
  - Man skall ej heller utslag eller finnar på området som ska injiceras.
  - Man skall ej ha Herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.
  - Man skall ej vara gravid eller amma.
  - Har man tagit Magnecyl eller Ipren eller liknande kan man lättare få blåmärken vid injektionsområdet.
  - För smärtlindring kan man införskaffa Emla salva på Apoteket och smörja ett tjockt lager på injektionsområdet ca 1 timme före behandling.
  - Du skall inte träna samma dag som du utför behandling på.

 • VAD SKA MAN TÄNKA PÅ EFTER EN SVETTBEHANDLING?

  Efter en injektionsbehandling är det alltid viktigt att man inte petar på det behandlade området på 6 timmar. Nedan följer fler punkter som är viktiga efter en svettbehandling.

  - Man skall ej utföra någon annan typ av behandling på det aktuella området på 1 vecka.
  - Man skall ej träna samma dag.
  - Man skall ej basta på 1 vecka.

  Vill du veta mer eller har du fler frågor kan du alltid boka en tid för konsultation med någon av våra läkare eller sjuksköterskor.
 • NÄR BÖRJAR RESULTAT MÄRKAS EFTER EN SVETTBEHANDLING?

  Man böjar känna en effekt av behandlingen redan efter några få dagar men för vissa kan det krävas upp mot 1 vecka. Det börjar sakta märkas att svettningar under armhålorna avtar i en naturlig process.
 • HUR LÄNGE HÅLLER BOTOX I ARMHÅLOR?

  Resultaten håller normalt i sig i upp till 4-6 månader. Men Botox i armhålor har ofta en längre hållbarhet hos många individer och kan i vissa fall hålla upp mot 9-12 månader.
 • KOMMER JAG ATT BÖRJA SVETTAS NÅGON ANNANSTANS MER OM JAG T.EX BEHANDLAR MINA ARMHÅLOR?

 • STÄDER

Se aktuella priser

”Vissa kliniker har besökts centralt. Var skeptiska till priserna. Men de är otroligt överarbetade om hur bra personal och bekväm miljö Livstids kliniken erbjuder.”

Gå till prissidan