Kropp

Svettbehandling

Svettbehandling

Extrem svettning (Hyperhidros) drabbar en liten andel av befolkningen, drygt ca drygt 2% av. Detta debuterar vanligtvis under puberteten eller yngre vuxenåldern och är i uppemot hälften av fallen medfött.

Extrem svettning (Hyperhidros) drabbar en liten andel av befolkningen, drygt ca drygt 2% av. Detta debuterar vanligtvis under puberteten eller yngre vuxenåldern och är i uppemot hälften av fallen medfött.

SVETTBEHANDLING MOT HYPERHIDROS

Hyperhidros orsakas av överaktivitet hos svettkörtlar oftast i händer, fötter och  i armhålor men också i andra begränsade område på kroppen. Tillståndet innebär en överdriven svettning som är väldigt kraftig och har ingen naturlig funktion i kroppen.

Svettningarna medför ofta att den som lider av den upplever en försämrad livskvalitet och ibland medvetet undviker vardagssituationer, arbete och sociala kontakter.

De partier på kroppen som oftast berörs är armhålor, handflator, fötter och panna där svettbehandling med Botox länge varit den mest effektiva metoden.

Med hjälp av Botoxinjektioner kan den här typen av svettningar behandlas på ett effektivt sätt. Botolinum-toxinet blockerar svettkörtlarna under cirka 6-7 månader och därefter behövs ny behandling. Effekten förlängs efter varje behandling då svettkörtlarna inte återfår sin fulla aktivitet mellan varje injektion mot svettbehandlingar.

Resultatet är mycket säkert och ger inga allvarliga biverkningar. Svettbehandling med Botox har inneburit en stor revolution för hyperhidrospatienter. Botox ges i form av injektioner under huden i det drabbade området. Vid svettbehandling av händer ger vi alltid bedövning. För andra område är bedövning mycket sällan nödvändig.

ESTETISKA INJEKTIONSRÅDET

Lifetime Clinic har en eller flera behandlare som är Certifierad för estetisk injicering. Certifieringen utfärdas av Estetiska Injektionsrådet och utgör en trovärdig kvalitetsstämpel för behandlande läkare, sjuksköterskor och tandläkare och erbjuder dig som patient möjlighet att göra upplysta och trygga val. Kliniker som använder loggan ”Certifierad för estetisk injicering” har personal som klarat av denna examination. Alla med rätt medicinsk utbildning som arbetar med estetiska injektionsbehandlingar kan certifiera sig och förväntas följa det etiska kontraktet som de förbinder sig till vid certifieringen.

För mer information besök www.estetiskainjektionsradet.se


Resurs 5

VISSTE DU ATT?

Svettbehandling med neurotoxin är det vanligaste tillvägångssättet att behandla överdriven svettning.
Resurs 7

KOSTNADSFRI KONSULTATION

För kostnadsfri konsultation vänligen kontakta oss på 010-3333313 eller klicka på "Boka" högst upp till höger på denna sida
Resurs 8

ESTIMERAD TID

30-40 MIN
 • Vad ska jag tänka på efter min behandling?

  • Vilka områden kan jag behandla?

   • När börjar botoxen hjälpa?

    • Hur ofta behöver jag göra behandling?

     • Kommer jag att svettas mer någon annanstans om jag exempelvis behandlar mina armhålor?

      Se aktuella priser

      ”Vissa kliniker har besökts centralt. Var skeptiska till priserna. Men de är otroligt överarbetade om hur bra personal och bekväm miljö Livstids kliniken erbjuder.”

      Gå till prissidan
      Den här webbplatsen använder cookies för förbättra din användarupplevelse, för säkerhetsrutiner och för statistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används.
      Mer information Jag godkänner