Ärr och acneärr i Stockholm, Göteborg, Västerås och Uppsala | Lifetime Clinic - Lifetime Clinic
Kropp

Ärr

Ärr

Microneedling är den mest kraftfulla behandlingen av acneärr och ärr, med hjälp utav en nål-försedd penna med hundratals mikronålar som penetreras i huden och tusentals mikrokanaler skapas djupt ner i huden.

Microneedling är den mest kraftfulla behandlingen av acneärr och ärr, med hjälp utav en nål-försedd penna med hundratals mikronålar som penetreras i huden och tusentals mikrokanaler skapas djupt ner i huden.

MICRONEEDLING, SKINBOOSTER OCH KEMISK PEELING

Acneärr är oftast ett vanligt förekommande efter att man haft kraftig acne. Acne påträffas oftast i ansiktet men kan också förekomma på t.ex övre delen av ryggen. Acneärr kan ibland vara lika djupa som huden är tjock. Det är viktigt att veta att det aldrig går att ta bort ärren helt och hållet. Som bäst brukar man få en ca 60 % förbättring, vilket i många fall räcker för att se en betydande skillnad.

Microneedling är den mest kraftfulla behandlingen av acneärr och ärr, med hjälp utav en nål-försedd penna med hundratals mikronålar penetreras huden och tusentals mikrokanaler skapas djupt ner i huden. Varje punkt stimulerar till kollagennybildning och ökad elasticitet vilket resulterar till en slätare, jämnare hud med mindre synliga acneärr, microneedling ger mycket goda resultat i ansiktet.

VAD ÄR SYFTET MED BEHANDLINGEN?

De små mikrokanalerna orsakar en kontrollerad skada på huden som i sin tur startar en läkningsprocess med ett gynnsamt hudföryngringsresultat som följd. Via mikrokanalerna tillförs det bioaktiva substanser som innehåller hyaluronsyra och en vitamin-cocktail som ger din hud den näring som behövs. När vi normalt applicerar hudvårdsprodukter är det endast ca 0.3% som når de djupare hudlagren vilket är lite för att få en förändring i huden. Vid applicering av aktiva substanser i samband med Microneedling ökar upptaget och huden kan ta upp mot 70%, vilket är den stora skillnaden.

Genom att starta den naturliga läkningsprocessen med hjälp av bioaktiva substanser sker en nyproduktion av kollagen och elastin som resulterar i minskade ärr, acneärr eller acnemärken. Har man fördjupningar och gropar i acneärren brukar vi kombinera Microneedling med Skinbooster för att lyfta upp groparna. I dessa fall använder vi ofta en kombination av vanliga Skinboosters som är tunnflytande, t ex Juvederm Volite eller Restylane Vital.

Om acneärren är milda och mindre framträdande kan kemisk peeling många gånger vara ett effektivt behandlingsalternativ som har ett lägre pris. Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring. Vid behandling av acneärr väljer vi en stark peeler som glykopeel 20% eller 50% med hög koncentration av glykosyra.

SKINKO OCH ANSIKTSMASK INGÅR 

För maximal effekt av en behandling med microneedling behöver man tillföra serum som innehåller en hög koncentration av hyaluronsyra kombinerat med vitaminer samt antioxidanter, detta behövs för att man ska kunna dra nytta av de småhålen som har skapats av behandlingen då huden lättare kan ta upp det som appliceras. Vi väljer då att jobba med serumet Skinko som innehåller marknadens högsta koncentrat av hyaluronsyra vilket är det viktigaste ämnet ett microneedling-serum ska innehålla, då hyaluronsyra är det mest värdefulla ämnet i ett serum. Sedan avslutar vi behandlingen med att du får en återfuktande mask hem som lugnar ner huden.

Vi på Lifetime Clinic har en lång erfarenhet av behandling av acneärr och vid en konsultation kan vi föreslå den bästa behandlingen för just dina ärr.

Resurs 5

VISSTE DU ATT?

Ärr kan reduceras upp mot 60% med microneedling och får ett mer "hudliknande" utseende
Resurs 7

KOSTNADSFRI KONSULTATION

För kostnadsfri konsultation vänligen kontakta oss på 010-3333313 eller klicka på "Boka" högst upp till höger på denna sida
Resurs 8

ESTIMERAD TID

30-80 minuter
 • VAD ÄR MICRONEEDLING?

  Nåltätheten och den genomtänkta konstruktionen av nålarnas diameter skapar en god penetration samt en jämn tryckfördelning för en skonsam behandling.
  Vid behandling av acneärr gör vi oftast 3 till 5 behandlingar med en månads mellanrum vilket ger kraftfulla resultat med en kort återhämtningstid. Första dagarna har man en lätt rodnad och/eller svullnad men det räcker med att man är hemma under själva behandlingsdagen för att rodnaden ska bli mindre.
 • VILKA OMRÅDEN KAN BEHANDLAS?

  - Ansikte
  - Dekolletage
  - Kropp
 • FÖR VILKA LÄMPAR SIG INTE MICRONEEDLING?

  - Om du behandlas eller har behandlats med Roaccutan eller andra acnemediciner. Du kan först påbörja en behandling 2 månader efter avslutad medicinering
  - Om du intar Kortison
  - Gravida och ammande
  - Öppna eller infekterade sår, t.ex. Herpes Simplex
  - Om du intar blodförtunnande läkemedel, även naturläkemedel
  - Personer med försämrad sårläkningsförmåga, t.ex. diabetes
  - Kronisk hudsjukdom eller nervskada i aktuellt område
  - Personer som har strålbehandlats under det senaste året
  - Efter nyligen genomgången ansiktskirurgi eller laserbehandling
 • HUR LÅNG TID TAR BEHANDLINGEN?

  Behandlingen tar mellan 20-60 minuter beroende på område.
 • KEMISK PEELING

  Efter en stark peelingbehandling kan man räkna med rodnad och fjällning av huden i cirka en vecka. Ofta går det att sminka över, i vissa fall kan man behöva vara hemma från arbete i en eller ett par dagar. Vid acneärr samt acnemärken gör vi 1-4 behandlingar med kemisk peeling.

  Behandlingen tar ca 30 min.
 • FRÅGOR OCH SVAR OM ACNEÄRR OCH ACNEMÄRKEN

  Kan man få bort djupa acneärr helt och hållet?
  Nej, man kan aldrig ta bort acneärren helt och hållet eftersom själva ärren består av ärrvävnad, inte normal hud. Däremot kan man få en stor förbättring.

  Jag har inte så mycket ärr efter min acne, däremot har jag röda och bruna fläckar där jag tidigare har haft finnar. Går de att behandla?
  Ja, både röda och bruna fläckar brukar svara bra på behandling med kemisk peeling och microneedling.

  Jag har acneärr som besvärar mig men jag har också fortfarande acne – kan jag behandla mina ärr?
  Vi brukar rekommendera att man väntar med ärrbehandlingen tills man blivit av med acnen om man önskar göra microneedling. Annars finns det risk att nya ärr och acne bildas och man behöver göra om behandlingen. Däremot så kan man utföra kemisk peeling när man har mild acne.
 • AVBOKNING

  Om du inte har möjlighet att komma på din bokade tid så ber vi dig avboka via telefon på 010-3333313 senast 24 timmar innan. Annars debiterar vi 30% av behandlingens kostnad. Vid sen avbokning utav konsultationer och efterkontroller så debiteras 500 SEK.