Håravfall | eskilstuna, stockholm, västerås and uppsala - Lifetime Clinic
Övrigt

PRF

PRF

PRF (Platelet Rich Fibrin) är den nya vampyrmetoden och uppföljare till PRP med unika egenskaper för att reparera och återskapa hud och vävnad.

PRF (Platelet Rich Fibrin) är den nya vampyrmetoden och uppföljare till PRP med unika egenskaper för att reparera och återskapa hud och vävnad.

botox1

Uppföljaren till den välkända vampyrbehandlingen PRP är äntligen här. Vi välkomnar PRF, en uppgraderad version av PRP. En behandling som fortfarande är 100% naturlig då vi använder det egna blodet men nu med ännu mer tillväxthormoner, stamceller vitaminer och mineraler för att stimulera och återskapa en kraftfull föryngring- och läkningsprocess.

En behandling som utöver skönhetsbranschen även tillämpas inom exempelvis ortopedi och tandvård, då den påvisat kunna stimulera och läka både ben och brosk.

Vad är PRF?
PRF står för plasma rich fibrin, genom att centrifugera blodet får vi en klar och högkoncentrerad vätska rik på stamceller, tillväxthormoner, vitaminer och mineraler. Som sedan injiceras på önskvärt behandlingsområde. Till skillnad från PRP som finns kvar i blodet i några timmar varar PRF- behandlingen i upp till 7-10 dagar, där då alla dess föryngrande och läkande egenskaper verkar.


ESTETISKA INJEKTIONSRÅDET

Lifetime Clinic har en eller flera behandlare som är Certifierad för estetisk injicering. Certifieringen utfärdas av Estetiska Injektionsrådet och utgör en trovärdig kvalitetsstämpel för behandlande läkare, sjuksköterskor och tandläkare och erbjuder dig som patient möjlighet att göra upplysta och trygga val. Kliniker som använder loggan ”Certifierad för estetisk injicering” har personal som klarat av denna examination.
Alla med rätt medicinsk utbildning som arbetar med estetiska injektionsbehandlingar kan certifiera sig och förväntas följa det etiska kontraktet som de förbinder sig till vid certifieringen.

Vidare så är vi sedan 2018 en ”Juvederm-klinik” vilket innebär en kvalitetsstämpel inom inejktionsbehandlingar.

Välkommen att kontakta oss på Lifetime Clinic – så lyfter vi ditt utseende!

Resurs 5

VISSTE DU ATT?

PRF kan användas för mörka ringar runt ögonen, för håravfall samt i hudföryngrande syfte
Resurs 6

BEDÖVNING

Vid behandling av PRF mot håravfall ingår det alltid bedövning
Resurs 7

KOSTNADSFRI KONSULTATION

För kostnadsfri konsultation vänligen kontakta oss på 010-3333313 eller klicka på "Boka" högst upp till höger på denna sida
Resurs 8

ESTIMERAD TID

40 minuter
 • HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

  Likt alla våra behandlingar så börjar en PRF-behandling med en konsultation där vi går igenom dina önskemål, förutsättningar och vilka resultat du kan förväntas få. Därefter tar vi ett helt vanligt blodprov i sterila tuber som ställs i en centrifug som skiljer plasman från blodet. Sedan så injiceras den tillväxtrika plasman på önskat förbättringsområde.

 • INJICERING FÖR BÄSTA RESULTAT

  För att få maximal effekt utav en PRF-behandling så bör det injiceras med nål så att de tillväxtrika blodplättarna hamnar i rätt hudlager. Vi använder inte oss utav en microneedling penna i kombination med PRF då större delen av den värdefulla plasman går till spillo och avdunstar från huden med denna metod.

 • Bygger PRF volym i läpparna?

  PRF är den perfekta behandlingen för den som önskar få mjuka och fluffiga läppar. Många beskriver att läpparna efter en PRF-behandling påminner en om hur läpparna såg ut under ungdomsåren, med andra ord så bygger behandlingen inte ny volym som traditionella fillers utan återskapar minskad fyllighet och ger naturligt glow. Eftersom det är 100% naturligt finns det ingen risk för klumpbildning. Ca 2-3 behandlingar krävs för att återskapa förlorad volym. 
 • HUR LÅNG TID TAR BEHANDLINGEN?

  Behandlingen tar ca 40-60 minuter beroende på hur stort område som behandlas är, då är både behandling och konsultation inräknat.
 • Byggs volym på övriga områden?

  PRF återskapar förlorad volym men bygger inte ny volym, såsom filler gör. Det man får är en väldigt lätt volymökning som är bra för områden som Tear trough och läppar som är delikata platser där många önskar en lätt volymökning. Behandlingen börjar ge volym efter 2-3 behandlingar.
 • GÖR DET ONT?

  Man kan känna spänningar vid själva sticken men vi använder minsta möjliga storlek på våra nålar för att du ska få en behaglig behandling.
 • VAD ÄR PRF BRA FÖR?

  Behandlingen ses som ett sätt att spola tillbaka tiden och ”ta dig tillbaka i åren” och återställa hudstrukturen. Med åren förlorar huden sin elasticitet och får minskad förmåga att behålla fukt. Det beror dels på att kollagenet bryts ner och att produktionen av hyaluronsyra minskar från 23 års ålder. Följande indikationer är PRF mest effektiv mot: - Gråaktig hud utan lyster - Mörka ringar under ögonen - Håravfall - Slapp, solskadad och åldrad hy - Djupa ärr och ojämn hudstruktur - Grov och porig hud

 • HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVER JAG GÖRA?

  En behandling med PRF sker i kur á 3 behandlingar. Därefter gör man 1-2 behandlingar per år för underhålla resultatet.

 • VILKA KAN BEHANDLA SIG?

  En utav fördelarna med PRF är att alla oavsett hudtyp kan behandla sig. Vi behandlar däremot inte gravida eller ammande. Individer som konsumerar mycket alkohol eller röker är inte ideala kandidater för en PRF-behandling. Detta då förutsättningarna för ett bra resultat försämras kraftigt. Individer med cancer, blodsjukdomar, hudsjukdomar (SLE, Porfyri, allergi), blödarsjuka eller vid sepsis ska inte genomgå en PRF-behandling.

 • VEM UTFÖR BEHANDLINGEN?

  Behandlingen utförs av leg.- läkare och sjuksköterskor.
 • FINNS DET BIEFFEKTER?

  Lika som vid andra injektionsbehandlingar kan du uppleva biverkningar utav PRF. Efter behandlingen kan du uppleva smärta, rodnad, svullnad, blåmärken eller minskad känslighet på huden. Dessa bieffekter är oftast tillfälliga och övergående.

 • Vad kan jag behandla?

  - hudföryngring
  - minskning av porer och ärr
  - patienter med rosacesa och eksem
  - håravfall
  - tandkirurgi

 • Vilka områden kan behandlas?

  - tear trough, mörka ringar
  - hudföryngring och förlorad spänst i ansikte och hals
  - läppar
  - ärr och sårläkning
  - smärtlindring vid artros, knän, höfter, axklar etc.
  - håravfall
  - på kroppen såsom bristningar och slapp hud
  - decolletage

 • Hur många behandlingar behövs?

  Du ser skillnad redan efter en behandling, där sluresultatet syns efter ca 1 månad. Men beroende på utgångsläget behövs oftast 2-3 behandlingar.

 • AVBOKNING

  Om du inte har möjlighet att komma på din bokade tid så ber vi dig avboka via telefon på 010-3333313 senast 24 timmar innan. Annars debiteras du med 30% av behandlingens kostnad. Vid sen avbokning utav konsultationer och efterkontroller så debiteras 500 SEK.